Geef om een littekenvrije toekomst.
Geef om een littekenvrije toekomst. (Foto: aangeleverd)

Brandwonden Stichting haalt op in Uitgeest

UITGEEST - Geef om een littekenvrije toekomst. Dat lijkt het steevaste thema van de Brandwonden Stichting. Van 4 tot en met 10 oktober zullen de vrijwilligers tijdens de collecteweek ook in Uitgeest actief zijn.

Een woordvoerster: "Om ons ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen."

Doneren kan ook via deze iDEAL-QR code. De QR- code kan met de meeste smartphones gescand worden via de camera. De iDEAL app hoeft dus niet eerst opgezocht en geïnstalleerd te worden.

Ambassadeurs Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Unaniem klinkt het: "Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin je om leert gaan met je littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op Nederlands steun te mogen rekenen."