Mieke in actie bij de kwart marathon van Egmond, in januari van dit jaar.
Mieke in actie bij de kwart marathon van Egmond, in januari van dit jaar. (Foto: aangeleverd)

Mieke Verhoef loopt voor goede doel

UITGEEST/AKERSLOOT - Mieke Verhoef heeft een missie. Zoveel mogelijk geld ophalen voor Tipzo; het onderzoek van de Maarten van der Weijden Foundation. Tipzo staat voor Tijdige Integratie Palliatieve Zorg in de Oncologie. Team Maarten is een groep hardlopers die zich sportief inzet voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Zaterdag 31 oktober staat Mieke Verhoef uit Akersloot aan de start van Workumerwaardloop in Friesland. Daar legt zij 15,2 kilometer af in Team Maarten. Door haar deelname wil zij minimaal 1000 euro ophalen voor ongeneeslijk zieke mensen met kanker en hun naasten. Dit kan zij niet alleen. Daarom vraagt zij hulp. "Ik ben dankbaar dat ik een van de veertig lopers van Team Maarten ben en mij in kan zetten voor mensen die door kanker ongeneeslijk ziek zijn", vertelt Mieke.

De medische adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation heeft het onderzoeksproject Tipzo geselecteerd. Het project Tipzo is gericht op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten in het ziekenhuis.

Op de vraag waarom Mieke dankbaar is dat zij nu mag lopen, verwoordt ze haar motivatie met een treffende metafoor: "Je levenspad is een weg van rechte stukken, kronkels en hobbels. Achter elke kronkel en hobbel wacht je groei. Elk stop-moment maakt ruimte voor iets nieuws. Daar ben ik van overtuigd. Het is wat ik leef. Maar wat als het leven écht stopt? Als je alleen nog maar terug kan kijken en de dots kan connecten? Laat die laatste hobbel, een menswaardige en zo comfortabel mogelijke hobbel zijn. Daarom loop ik 15,2 kilometer van mijn levenspad in Team Maarten voor de mensen die mijn steun kunnen gebruiken."

Hardlopen helpt Mieke in haar ondernemerschap: "Ik help mensen en bedrijven staan voor wie zij écht zijn. Voor ondernemers en professionals gaat dat over positionering, social media strategieën waarmee je klanten aantrekt en zichtbaar durven zijn. Daar is een creatieve geest voor nodig. Ik heb vaak een hoofd vol ideeën."

Het streefbedrag dat Mieke wil inzamelen is € 1000,-. "Dit bedrag is peanuts bij al het geld dat nodig is voor het onderzoek en voor het bieden van tijdige en ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten." Daarom vraagt Mieke om hulp.

"De 15,2 kilometer hardlopen doe ik zelf. Geld inzamelen voor Tipzo wil ik graag samen doen. Daarom wil ik iedereen die dit onderzoek en mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker en hun naasten een warm hart toe draagt, vragen mij te sponsoren zodat we ons samen inzetten."


Doneren kan via

https://teammaarten.

mvdwfoundation.nl/actie/mieke-verhoef