Afbeelding
(De verfijnde KONA en gloednieuwe KONA N Line komen eraan. (Foto: aangeleverd))

KONA en KONA N Line

Hyundai introduceert de vernieuwde KONA (benzine en hybride) en de geheel nieuwe Hyundai KONA N Line. De populaire vijfdeurs-SUV in het B-segment is op tal van fronten aangepast om Europese klanten nog beter aan te spreken.

Een herzien front tilt de dynamische uitstraling van de Hyundai KONA naar een nog hoger plan. De verder verbeterde line-up motoren biedt zowel sportieve prestaties als maximale efficiƫntie voor een zo laag mogelijk verbruik. Upgrades op het gebied van connectiviteit en gebruiksgemak maken de vernieuwde KONA nog aantrekkelijker.

De Hyundai KONA groeide direct na zijn introductie in 2017 uit tot een succesnummer voor Hyundai. Binnen drie jaar was de compacte SUV een van de populairste modellen voor Hyundai in Europa. Sinds de marktintroductie heeft Hyundai al meer dan 228.000 exemplaren verkocht en won de KONA tal van awards.

De KONA speelt ook een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van Hyundai. De KONA was de eerste SUV van Hyundai leverbaar met diverse geƫlektrificeerde aandrijflijnen, denk aan de KONA Hybrid en KONA Electric. Om aan de grote vraag te voldoen, is Hyundai in maart 2020 gestart met de productie van de KONA Electric in zijn Tsjechische fabriek Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). Hyundai breidt zijn elektrificatiestrategie voor de KONA nu nog verder uit met de slimme 48-volt mild hybrid-technologie.

Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe. "Als een van onze populairste modellen heeft de KONA de afgelopen jaren een sleutelrol gespeeld in het succes van Hyundai in Europa. Daarom is het belangrijk voor ons om dit model voortdurend te verfijnen en verbeteren, zodat we het best mogelijke product aan onze klanten kunnen blijven leveren." Voor Nederland betekent dit dat de verkoop van de vernieuwde Hyundai KONA en de geheel nieuwe KONA N Line eind 2020 start. De vernieuwde KONA Hybrid volgt begin 2021. Hyundai onthult de vernieuwde KONA Electric later in 2021.