Tegemoetkoming voor verhuurders van sportaccommodaties in BUCH

CASTRICUM - Het ministerie heeft op 1 mei 2020 bekend gemaakt dat er een tegemoetkoming komt voor verhuurders van sportaccommodaties. Deze tegemoetkoming is er om gemeenten en overige verhuurders te compenseren voor de kwijtschelding van huurkosten voor sportverenigingen die geconfronteerd worden met een omzetdaling in de periode 1 maart tot 1 juni 2020. Ook voor de gemeente Castricum geldt deze tegemoetkoming.


Voor verhuurders die in de periode 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 een sportaccommodatie aan een amateursportvereniging verhuurden, geldt het volgende: Indien verhuurders – om gedwongen sluiting te voorkomen – (een deel van) de huursom aan de amateurvereniging kwijtgescholden hebben, dan kunnen ze tot 14 oktober 2020 een aanvraag indienen. Dit kan bij de Dienst Uitvoering Subsidies-Instellingen voor een tegemoetkoming van de gederfde huurinkomsten. Een online-aanvraagformulier, de voorwaarden en verder informatie vindt u op de website van Dienst Uitvoering Subsidies-Instellingen:

https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-verhuurders-sportaccommodaties-covid-19

Huurders

Voor huurders geldt dat de gemeente één gezamenlijke aanvraag indient. Eerder ontvangen steun wordt aangevuld conform de tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties voor de periode 1 maart tot 1 juni 2020.