Het team van het Westfries kaashuis.
Het team van het Westfries kaashuis. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

Eerste lustrum Westfries Kaashuis

SCHAGEN - Geen kaas is hetzelfde, dat kunnen we wel concluderen na een rondgang door het Westfries Kaashuis. De winkel, gelegen aan de Molenstraat 26 in Schagen, is van eigenaar Nico van der Veen. Met meer dan 43 jaar ervaring in het vak, begon hij vijf jaar geleden voor zichzelf. Met exclusieve Westfriese NH kaas en boerenkazen. Hij trekt vele klanten met de verkoop van een kaaslijn uit Lutjewinkel. Te herkennen in de winkel aan de dubbele zegel; de Bob Certificering.

"De Noord-Hollandse Speciale kaaslijn die wij in het assortiment voeren komt uit Lutjewinkel. De Noord-Hollandse Gouda kaas wordt bereid van weidemelk uitsluitend uit Noord-Holland. De Noord-Hollandse weiden waren oorspronkelijk een binnenzee tot deze werden drooggelegd. Hierdoor bevatten deze weiden een unieke grondsamenstelling", weet Nico van der Veen.

De weidemelk van deze gronden is van nature romig en vol van smaak.De kaas van deze weidemelk is anders dan de traditionele Goudse kaas en is heerlijk romig en vol van smaak. Deze kaas werd door de Europese Unie in 1996 bekroond met het keurmerk Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). BOB is een keurmerk dat wordt toegekend aan producten uit een bepaald geografisch gebied met een aantoonbare historie. Deze producten worden volgens een erkende en vaste werkwijze gemaakt.

De grote etalage en het op maat gemaakte authentieke houten interieur zorgen volgens Nico voor de juiste sfeer in de winkel waardoor het bijzondere assortiment goed tot zijn recht komt. Wie door de Molenstraat loopt, kan niet om de uitnodigende etalage van het Westfries Kaashuis heen. Al vijf jaar ligt daar een breed assortiment van de lekkerste kazen met de fijnste smaken en boerenkaasspecialiteiten verleidelijk en uitdagend te wachten op de vele trouwe klanten.

Uniek

"Sommige kazen in mijn assortiment zijn zo uniek dat ze door bijna geen enkele andere kaasspecialist in Nederland worden gevoerd. Mijn kaasassortiment bestaat niet alleen uit Hollandse kazen, maar uit kazen uit verschillende landen die er bekend om staan. Of het nu gaat om een Zwitserse Magoth (bergkaas) of een originele Italiaanse Parmigiano Reggiano, ook wel de koning der kazen genoemd: de klant kan ervoor bij ons terecht."

Feestdagen

In de feestelijke decembermaand biedt Nico van der Veen uitkomst voor iedereen die iets wil op het gebied van geschenk- en kerstpakketten. Het Westfries Kaashuis heeft zoals elk jaar een ruime keuze in mooie en smakelijke kerstpakketten. Met een ruime ervaring in het samenstellen van deze prachtige pakketten, speciaal voor de feestdagen, biedt het Westfries Kaashuis een royaal aanbod voor alle klanten. De kerstpakketten kunnen ook zelf samengesteld en naar eigen smaak besteld worden.

Exclusieve wijnlijn

Bij mooie kazen horen ook goede wijnen. Vanaf januari dit jaar importeert het Westfries Kaashuis wijnen van Saint Hilaire. "Van instapwijn tot de exclusivere wijnen van Saint Hilaire, deze wijnen zijn top als het gaat prijs/kwaliteit verhouding. "De Saint Hilaire is een krachtige wijn. Een complexe neus geeft impressies van kruiden en kaneel. Stevige tannines zijn in balans met het compacte fruit en geven deze wijn een mooie, lange afdronk met tonen van noten en drop. Serveer deze wijn met enkele kazen, noten en mooie worstjes, dan kan de avond niet meer stuk." Naast deze wijnlijn verkoopt het Westfries Kaashuis ook heerlijke port van de exclusieve lijn Churchill's. "Deze zijn is echt alleen hier het Westfries Kaashuis te koop. Proef deze en je bent verkocht."

Over de specialist

Nico van der Veen begon zijn 40-jarige kaascarrière op jonge leeftijd. Hij had al op zijn achttiende zijn eerste kaaswinkel in beheer als filiaalhouder. Daar leerde hij de kneepjes van het kaasvak en bouwde hij een buitengewone specialistische kennis op van allerhande kazen, delicatessen en andere aanvullende producten.

Tenslotte: vergeet niet de kerstpakketten tijdig te bestellen. Het team zorgt ervoor dat de bestelling op het juiste tijdstip en gewenste levertijddatum klaar staat.

Het Westfries kaashuis is gevestigd aan Molenstraat 26 in Schagen. Telefonisch bereikbaar op: 06-54258408. Mailen kan ook via: n.vdveen@quicknet.nl. Kijk voor meer informatie over het assortiment ook op de website: www.westfrieskaashuis.nl


Heerlijke en feestelijke pakketten vind je in het Westfries Kaashuis.
Heerlijke en feestelijke pakketten vind je in het Westfries Kaashuis.