Troostenvelop maken? Ga naar troostenvelop.nl
Troostenvelop maken? Ga naar troostenvelop.nl (Foto: aangeleverd)

Ruud Vrees: 'Of mijn vrouw moet zeggen: nu is het genoeg'

BERGEN - Ruud Vrees (64) van ontwerpstudio Geenpunt Media is al jaren actief in de grafische wereld en de innovatieve Bergenaar stort nu zijn ziel en zaligheid in - hoe ironisch misschien ook - de Troostenvelop: een bijzonder persoonlijk envelopje als troostrijk gebaar van de nabestaanden van de overledene voor op de stoelen tijdens de uitvaart. ''De Troostenvelop bevat twee, niet geparfumeerde zakdoekjes die voor het begin van de uitvaart op de stoelen kan worden neergelegd. De vormgeving en tekst worden samen bepaald zodat de uitstraling van de envelop geheel past in de sfeer van het afscheid, legt mensenmens Ruud uit, die voorlopig nog niet klaar is met zijn hobby werken. ''Zolang ik kan werken, blijf ik dit doen. Op die manier heb je ook wat te vertellen ’s avonds. Of mijn vrouw moet zeggen: nu is het genoeg'', lacht Ruud, terwijl hij goedgehumeurd een kop koffie pakt in zijn kantoor aan de Opaalstraat 11 in Alkmaar.

Via troostenvelop.nl kun je eenvoudig in vier stappen je persoonlijke tekst maken en opstellen. Ruud: ''Geen tijd? Dat snappen we maar al te goed. De families hebben meestal genoeg aan hun hoofd in deze fase. Met onze persoonlijke service kunnen wij het volledig voor hen maken. Uiteraard krijgt de familie eerst een proefversie te zien alvorens we definitief aan de slag gaan.''

De Troostenvelop: een klein maar groots gebaar

De Troostenvelop

Maak een klein gebaar groots met een Troostenvelop: een uitkomst bij verdriet op een uitvaart maar ook een mooi gebaar vanuit de familie van de overledene. Er zijn diverse opties: zo kun je een Troostenvelop maken met een foto op de voorzijde en danktekst op de achterzijde of giet de envelop in de stijl van de rouwkaart: alles is mogelijk. Indien gewenst kan de envelop tevens gebruikt worden voor een woord van dank in plaats van een dankkaart achteraf. Via deze website troostenvelop.nl kunt u uw eigen Troostenvelop samenstellen. ''Deze wordt door ons in eigen beheer vervaardigd waardoor wij heel snel kunnen leveren.'' Als grafisch ondernemer heeft Ruud zich door grote diversiteit aan klanten breed ontwikkeld en veel ervaring opgebouwd. ''Ik werk nu meer dan veertig jaar in de grafische industrie. Volgend jaar word ik 65 dus ik wil me nu vooral richten op wat ik leuk vind om te doen. Het ontwerpen en maken van rouwkaarten is iets waar ik al langer in zit en vandaar deze keuze.”

Troostenvelop maken? Ga dan naar troostenvelop.nl, of bel naar 072-540-3339, mailen kan ook naar: info@troostenvelop.nl