Het nieuwe filiaal van Zilch tijdens de opening, met v.l.n.r. Yvon, (storemanager) Stephanie en Margo.
Het nieuwe filiaal van Zilch tijdens de opening, met v.l.n.r. Yvon, (storemanager) Stephanie en Margo. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Eerlijke kleding voor bewuste vrouw

ALKMAAR - ZILCH is het Nederlandse dameskledingmerk dat al dertig jaar geliefd is om haar duurzame eco-materialen, kleurrijke prints en eerlijk advies. Het merk heeft al brandstores in Amsterdam, Den Haag, Apeldoorn, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Nijmegen en Gent. Vorige week opende het familiebedrijf een nieuwe vestiging aan Houttil 50 in Alkmaar en daar zijn heel veel vrouwen blij mee, want ZILCH Alkmaar voelt aan als je eigen huiskamer. Je kunt er rustig in je eentje shoppen of juist gezellig met een van de stylisten.

Storemanager Stephanie: "De opening vorige week werd verrassend druk bezocht. We hebben veel complimenten gekregen. Onze klanten zijn echt blij dat we nu ook in Alkmaar een boetiek hebben."

Prachtige tinten

Klanten van ZILCH zijn vrouwen vanaf een jaar of 30. "We zien jonge vrouwen, moeders en dochters. De dames vinden bij ons kleurrijke betaalbare kwaliteitskleding, klassiek en met hier en daar een retro tintje. Onze mode staat mooi bij elke vrouw. De collectie voor het najaar heeft prachtige tinten: aubergine, petrol, raspberry, en forest. Wat dit najaar zeker niet mag ontbreken in je eigen collectie? Dat is de midi bloemen rok, afgestyled met een mooie wollen trui."

Sustainable

De klanten weten ZILCH niet alleen te vinden vanwege kwaliteitsmode maar ook vanwege de keuze die de winkelketen maakt. ZILCH produceert namelijk 'sustainable' kleding van materialen zoals bamboo, eco-katoen, eco-viscose, en tencel. Stephanie: "We werken met fabrieken die milieuvriendelijke verf en geen agressieve verftechnieken gebruiken. Boven alles hechten we veel waarde aan de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers."

Volg Zilch Alkmaar via Facebook. Adres: Houttil 50, Alkmaar. Tel.: 072-3030000. Emailadres: alkmaar@zilch.nl, www.zilch.nl