Turnlust. Helaas staan niet alle leden op de foto afgebeeld.
Turnlust. Helaas staan niet alle leden op de foto afgebeeld. (Foto: aangeleverd)

LOS Nostalgia

Nostalgia schenkt zondag aandacht aan een aantal onderwerpen die in september 1980 (veertig jaar terug) de lokale media haalde. De seniorenshowband van de Christelijke Sport- en Jeugdvereniging 'Turnlust' opende het nieuwe seizoen met grootse plannen.

Zo waren er 23 nieuwe blaasinstrumenten aangeschaft en dat betekende een belangrijke ommekeer in het bestaan van dit drum- en show fanfarekorps, waarbij het zowel technisch als artistiek ook steeds beter ging.

De technische commissie bestond uit de muziekinstructeurs S.K. de Boer, H.J. van Bijleveld, R. van Laar en G. Beijer en Sylvia van Nieuwkasteel. In haar nieuwe opzet ging 'Turnlust' zich meer richten naar de smaak van het publiek dat een soepel lopend kleurrijk geheel wilde zien die bovendien aangenaam horende muziek bracht.

De vrij statische muziek maakte plaats maken voor meer gevarieerde muziek. Afgelopen maandagmiddag vond een ontmoeting plaats met de heer A.A. van Nieuwkasteel die bij de ontwikkelingen van de showband 'Turnlust' zeer betrokken is geweest.

De plaatselijke weldoener Willem Dol alsmede de heer Baardwijk, die al 8 jaar in verpleeghuis 'Den Koogh' woonde, mochten in september 1980 samen de officiële opening verrichten van de studio van radio-omroep 'Den Koogh'.

Enkele enthousiastelingen vatte in 1973 het plan op, om vanuit een studio in dit verpleeghuis een wekelijks radioprogramma te gaan maken voor de bewoners. Maar dit idee liep keer op keer stuk, pas in oktober 1979 konden de heren Willem Dol en Kees Botter met het bestuur van dit verpleeghuis het eens worden.


Beide heren hadden geruime ervaring opgedaan als medewerker van de van de ziekenomroep 'Noorderhaaks’ gingen nu gezamenlijk het zelfstandig proberen.

Hoewel viering van dit jubileum waarschijnlijk achterwege blijft zal Nostalgia hier wel enige aandacht aan schenken.

In de Petrus en Pauluskerk werd op 7 september 1980 tijdens de hoogmis afscheid genomen van organist Henny Baars die vanaf 1 december 1967 in dienst van de kerk was. Zijn vertrek werd als een gevoelig verlies beschouwd. Een interview met dhr. Baars, dat door omstandigheden op de plank is blijven liggen, wordt zondag alsnog uitgezonden.

Uitzending zondag 4 oktober van 12.05 tot 15.00 uur.