Taart voor Kindercentrum Hoorn-Huesmolen vanwege het tienjarig jubileum.
Taart voor Kindercentrum Hoorn-Huesmolen vanwege het tienjarig jubileum. (Foto: aangeleverd)

Berend Botje viert twee keer feest

HOORN - Kinderopvang Berend Botje viert feest! In september bestond het Kindercentrum Hoorn-Huesmolen tien jaar en in oktober viert de buitenschoolse opvanglocatie in de Stadsspeeltuin haar vijfde verjaardag. Twee mooie mijlpalen die natuurlijk gevierd worden.

"Een feestje vieren tijdens deze coronaperiode kan natuurlijk niet zomaar", vertelt Alien Alberts, algemeen directeur. "Toch wilden we met de kinderen en medewerkers stilstaan bij deze mijlpalen. Een tienjarig en vijfjarig jubileum laat je niet zomaar voorbij gaan. Normaal gesproken vieren wij dit met een feest voor de kinderen, ouders en andere geïnteresseerden. Dit jaar hebben we vanwege het coronavirus ervoor gekozen om het alleen met de kinderen te vieren."

Kindercentrum Hoorn-Huesmolen (kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en bso) vierde in september een feestje met het thema 'kleurrijk'. "De medewerkers hebben allerlei leuke en leerzame activiteiten met de kinderen gedaan binnen dit thema, zoals kleurenbingo, kleurenballetjes grabbelen en sorteren en gekleurd water maken. Het thema is door de kinderen zelf gekozen. Dat doen we trouwens op al onze opvanglocaties. We kijken wat er bij de kinderen speelt en haken daar met een thema op in. Door aan te sluiten bij de interesses die leven bij de kinderen, raken zij meer betrokken bij de activiteiten en ze leren daardoor meer!"

In oktober wordt de 'verjaardag' van de buitenschoolse opvanglocatie in de Stadsspeeltuin gevierd. "Dit jaar zitten we alweer vijf jaar gevestigd op deze unieke locatie in de Stadsspeeltuin. De kinderen kunnen na schooltijd heerlijk spelen in de speeltuin. Maar ook binnen kunnen de kinderen na een schooldag rustig bijkomen en ondernemen we leuke activiteiten met ze. Ook daar wordt met een feestweek aandacht besteed aan het jubileum. En een lekker taartje voor de medewerkers mag natuurlijk niet ontbreken", aldus Alien.

Berend Botje behoort met meer dan vijftig locaties in Noord-Holland tot de grotere aanbieders van kinderopvang in de regio. In Hoorn heeft Berend Botje vijf locaties: tegenover schouwburg Het Park, in de Kersenboogerd in basisschool De Klipper, bij winkelcentrum de Huesmolen en in Zwaag in Montessorischool De Flierefluiter. Kinderen tussen de 0 en 13 jaar kunnen hier terecht voor hele dagopvang, peuteropvang en/of buitenschoolse opvang. Berend Botje biedt ook gastouderopvang. Er is altijd een Berend Botje in de buurt!

Meer informatie: www.berendbotje.nl of 088-2337000.