Download de Sinterklaaskleurplaat en maak kans op een mooie prijs!
Download de Sinterklaaskleurplaat en maak kans op een mooie prijs! (Foto: aangeleverd)

Heel Holland Kleurt voor Marina

REGIO - "Om voor een beetje positiviteit te zorgen in deze moeilijke en veelal negatieve tijd waarin we nu leven, hebben wij een super leuke actie bedacht!", aldus Marina van der Kruijs (39) uit Hoofddorp. "Om extra aandacht voor mijn crowdfunding te krijgen, hebben we een leuke Sinterklaaskleurplaat gemaakt. December is de maand van saamhorigheid en ik hoop dat er juist in deze periode mensen zijn die mij willen steunen in het halen van mijn doel: een levensreddende operatie in Barcelona."

Marina, getrouwd en moeder van drie kinderen, heeft dringend een operatie nodig. Als gevolg van complicaties bij het Ehlers Danlos Syndroom, een zeldzame bindweefselaandoening, kreeg Marina de diagnose CCI/AAI. Er is sprake van een ernstige nek-instabiliteit, waardoor aderen in haar hoofd bekneld zitten en er sprake is van herstenstam-compressie en een verhoogde druk van het hersenvocht. Deze aandoening zorgt ervoor dat Marina steeds minder kan. Indien er niets gebeurt, kan het zelfs levensbedreigend zijn. In Nederland zijn nog geen operatiemogelijkheden, omdat er nog te weinig kennis is over deze aandoening. Daardoor wordt de operatie niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Er is veel geld nodig voor de operatie: een totaalbedrag van 105.000 euro. Dokter Vicenç Gilete van het Hospital Teknon in Barcelona is de enige neurochirurg in Europa die gespecialiseerd is en de kennis heeft van de complexe aandoeningen en Marina kan opereren. Marina moet drie of vier operaties laten uitvoeren zodat zij een betere kwaliteit van leven krijgt.

Het idee van Marina is dat zoveel mogelijk kinderen de kleurplaat gaan inkleuren. Natuurlijk maken zij kans op een leuke prijs, zoals een cadeaubon van een speelgoedwinkel ter waarde van vijftig euro. In totaal maken de acht mooiste en bijzonderste kleurplaten kans. Daarnaast krijgt de hele klas van de winnaars iets lekkers! De kleurplaat is te downloaden vanaf de website: www.laatmarinaleven.nl. Meedoen is simpel: print de kleurplaat en kleur 'm zo mooi mogelijk in. Stuur vervolgens een foto van de kleurplaat vóór 3 december naar heelhollandkleurt@gmail.com en maak kans! Meer informatie: www.laatmarinaleven.nl. De kleurplaat staat ook op Facebook en Instagram (Laat Marina Leven).