V.l.n.r.: Host/presentator Robert-Jan Knook, Marjolijn Dölle (directeur Werksaam Westfriesland) en Monique Stam-de Nijs (wethouder gemeente Heerhugowaard), die de Award voor Groot Bedrijf uitreikte.
V.l.n.r.: Host/presentator Robert-Jan Knook, Marjolijn Dölle (directeur Werksaam Westfriesland) en Monique Stam-de Nijs (wethouder gemeente Heerhugowaard), die de Award voor Groot Bedrijf uitreikte. (Foto: Keesnan Dogger)

Werksaam Westfriesland wint NHN Business Awards Groot Bedrijf

HOORN - Het was donderdag 26 november een spannende avond voor de finalisten van de NHN Business Awards 2020. Met het in acht nemen van alle coronamaatregelen stonden zij op het podium van Theater Cool in Heerhugowaard en hielden zij hun finalepitch voor dertig man, waaronder de juryleden en de overige finalisten. De Award voor Groot Bedrijf ging deze keer naar een zeer sociaal bedrijf: Werksaam Westfriesland uit Hoorn.

Marjolijn Dölle, directrice van Werksaam Westfriesland - het sociale werkbedrijf uit Hoorn - nam de Award in ontvangst. "Geweldig, geen woorden voor. Dank aan onze medewerkers voor hun flexibiliteit."

'Dank aan onze medewerkers voor hun flexibiliteit'

Dankzij de livestream op www.nhnext.nl konden alle kijkers thuis de finale volgen en vanaf nu ook terugkijken.

Marjolijn gaf aan dat corona het een bijzonder jaar maakte. "Aan de ene kant hadden we te maken met medewerkers en cliënten die zonder werk kwamen te zitten. Het horecapersoneel had bijvoorbeeld geen werk en ook schoonmaken bij gemeenten ging anders. Daarnaast hadden we een gigantische piek door het ondersteuningspakket voor ondernemers. Normaal krijgen wij enkele honderden steunaanvragen van ondernemers per jaar, nu met corona waren dat ruim vijfduizend TOZO-aanvragen. Dankzij onze medewerkers is dat gelukt."