Beltane tijdens een concert in Berlijn.
Beltane tijdens een concert in Berlijn. (Foto: Martin Meier)

Contrabasconcert in Dorpskerk Blokker

Vervolg van de voorpagina


Normaal gesproken speelt Beltane elke week wel mee in een concert met een orkest of ensemble. "Door het coronavirus staan die optredens op een heel laag pitje. Doordat ik nu zo vaak thuis ben, heb ik veel nagedacht en kwam ik erachter dat ik meer eigen projecten wil gaan doen. Zeker nu ik een zoontje heb, is het voor mij lastig om in het buitenland te spelen."

Uitdaging

Beltane zocht contact met Martine Schoutsen van de Dorpskek in Blokker. Zij reageerde meteen heel enthousiast op Beltanes voorstel om daar een concert te geven. De stukken die zij daar gaat spelen, zijn speciaal geschreven voor de contrabas. "Ik ben heel benieuwd hoe mijn soloconcert ontvangen wordt, maar mijn intentie is om vaker te gaan optreden in deze omgeving. Dit is voor mij echt een uitdaging, juist omdat ik daar in mijn eentje voor publiek sta. Vinden mensen het leuk om naar een contrabas te luisteren? Heeft dit potentie? Allemaal vragen waar ik op dit moment het antwoord nog niet op weet. Ik hoop in ieder geval dat mensen iets moois beleven!"

'Tijdens het spelen omarm je het instrument letterlijk'

Houvast

"De behoefte om iets te doen in deze coronatijd is groot. Bovendien mis ik het spelen op de contrabas. Het is zo'n mooi instrument. Vooral die diepe, lage klank vind ik prachtig. Tijdens het spelen omarm je het instrument letterlijk; ik voel me écht verbonden met mijn contrabas en erop spelen werkt voor mij heel ontspannend. Hij voelt als een vriend die er altijd voor me is. Een houvast, ook als ik me wat minder goed voel."

Reserveren

Benieuwd naar de klanken van de contrabas? In de Dorpskerk aan de Westerblokker 105 is plek voor maximaal dertig mensen; het belooft volgens Beltane een intiem concert te worden waarin ze veel interactie zoekt met het publiek. Aanvang is 15.30 uur.


Kaartjes kosten tien euro per stuk en zijn te reserveren via 0229-850480 of via e-mail: martineschoutsen@gmail.com.