Eefje Verdonk maakte de tekst voor op de tas.
Eefje Verdonk maakte de tekst voor op de tas. (Foto: aangeleverd)

Kunstenaars maken ‘Tasjeblieft’ cadeautas voor Hoornse bieb

HOORN - Vijf kunstenaars hebben voor de leden van de Bibliotheek Hoorn onder de naam ‘Tasjeblieft’ een verrassingstas gemaakt. Wie één van de honderd tassen aanschaft, koopt er eigenlijk twee. De tweede tas wordt door de kunstenaars cadeau gedaan aan iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken in deze bijzondere tijden.

Lichtpuntje in donkere tijden

Eerder werkten STHOM., Lotte Laan, Eefje Verdonk, Levi Noë en Jaap Stiemer al samen in een ander project voor de Hoornse bibliotheken. Er werden toen opvallende, grappige en tot nadenken stemmende teksten bedacht die via ‘tegeltjes’ op social media werden gedeeld.

Verrassend

STHOM. kwam op het idee om met deze groep iets verrassends te gaan doen in de ‘donkere dagen van december’. Daar kwam ‘Tasjeblieft’ uit voort. De vijf kunstenaars, die allen iets met taal hebben, maakten iets voor in deze tas, of bedachten – zoals Eefje deed – een tekst voor op de tas zelf.

Kunstwerkjes

Het resultaat is een linnen tas met daarin bruikbare, grappige, lieve en alweer tot nadenken stemmende uitingen in de vorm van kleine kunstwerkjes. Die variëren van mooi afgedrukte gedichten en een poster tot een handgemaakte boekenlegger en een luisterboek. De Hoornse bieb vulde de tas aan met een aantal extra’s, zoals tegoedbonnen voor koffie in het Leescafé, voor het moment dat dat weer open kan.

Tas bestellen

De tas is online te bestellen via www.biblliotheekhoorn.nl. De bestelling is dan af te halen bij de bibliotheek, die in deze periode van lockdown open blijft voor inleveren en afhalen van boeken. De twee tassen kosten samen twintig euro. De tweede tas wordt door de kunstenaars verspreid.

Vijf kunstenaars maakten voor leden van de bieb speciale verrassingstassen.