Met een interactieve rondleiding krijgen ouders en leerlingen van groep 8 een goede kijk op de school.
Met een interactieve rondleiding krijgen ouders en leerlingen van groep 8 een goede kijk op de school. (Foto: aangeleverd)

Scholen 24 uur per dag geopend

HOORN - De scholen zijn gesloten, maar de Copernicus SG en SG Newton in Hoorn zijn nu 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. De schoolgebouwen namelijk daadwerkelijk te bezoeken via hun websites. Met een interactieve rondleiding, waaraan leerlingen én medewerkers meewerkten, krijgen ouders en leerlingen van groep 8 een goede kijk op de school.

"Het is niet mogelijk de scholen nu live open te stellen", vertelt directeur Pol Hinke van Copernicus SG. "We zijn ons aan het beraden op de nieuwe invulling van de geplande open dagen, eind januari. Die kunnen niet worden uitgevoerd zoals we dat gewend zijn, omdat ouders het schoolgebouw niet mogen betreden. Tot het moment dat we ons programma voor de kennismaking presenteren, kan men alvast een kijkje komen nemen." In samenwerking met marketingbureau UwMerkwaardig! werkten Copernicus en Newton aan de realisatie van de interactieve, digitale rondleidingen. Projectleider Suzan Vermeulen: "Er werd enorm veel van de collega's gevraagd. Ineens ben je dagen zoet met het vaststellen van het script en de boodschap die je moet brengen, en sta je ook nog eens voor de camera. Iedereen is zich echter enorm bewust van de noodzaak om leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers zich een beeld van de school te laten vormen. De schoolkeuze is een belangrijke fase en die willen we zo goed mogelijk faciliteren binnen de huidige omstandigheden."

De online rondleidingen van Copernicus en Newton zijn de eerste van de vier rondleidingen die de scholen van het Atlas College realiseren. 8 januari verschijnt de rondleiding van SG De Dijk en 21 januari die van OSG West-Friesland. De rondleidingen zijn te vinden via: https://tour.atlascollege.nl/copernicus en https://tour.atlascollege.nl/sgnewton