Niamh mcCullough en Stephan Stalenhoef startten onlangs een online supermarkt.
Niamh mcCullough en Stephan Stalenhoef startten onlangs een online supermarkt. (Foto: aangeleverd)

Het roer om: Super in de Buurt

HOORN - Ondernemers die het roer omgooien: een veelvoorkomend verschijnsel in deze bizarre tijden. Dat geldt ook voor foodtruckondernemer Stephan Stalenhoef en kunstenaar Niamh mcCullough. Dit najaar startten zij met een online supermarkt: Super in de Buurt.

Online boodschappen vandaag besteld, dezelfde dag in huis

Afgelopen april startten Stephan en Niamh met de havenwinkel, een kleine supermarkt ingericht voor de bezoekers van de grashaven van Hoorn. "Wat waren we blij met die zet!", vertelt Niamh. "Vanaf maart zaten we namelijk allebei opeens thuis. Stephans werk als foodtruckondernemer stopte per direct en mijn werk als kunstenaar en ZZP-docent stopte ook."

Veilig

"In de zomermaanden stonden wij normaal in het Vondelpark bij het openluchttheater in Amsterdam", vertelt Niamh verder. "In de winter werden we vaak gevraagd voor bedrijfsfeesten. Naast onze foodtruckwerkzaamheden gaf ik ook les in mijn atelier aan het Achterom. We waren van plan om de winkel naast onze reguliere werkzaamheden te runnen. Opeens werd het onze enige bron van inkomsten. Net als ons ander werk is de havenwinkel seizoensgebonden. Elk jaar sluit de haven van oktober tot en met maart en zijn er geen tot weinig bezoekers in de haven. In het zomerseizoen brachten we soms wat boodschappen rond bij ouderen op het Visserseiland. Wel zo veilig voor de risicogroepen die de drukte in de supermarkten willen vermijden. Hier is het idee voor 'Super in de buurt' geboren. Ik ontwierp het logo en de huisstijl en zo startten we de webshop www.superindebuurt.nl. Online boodschappen vandaag besteld en dezelfde dag in huis."


Super in de Buurt is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 20.00 uur en bezorgt in alle 1600-postcodegebieden binnen Hoorn. "Op deze manier hopen we alsnog een beetje inkomsten te kunnen genereren en proberen we het beste te maken van de huidige situatie."

Meer informatie: www.superindebuurt.nl .