Cursisten van de AB Vakschool aan de slag op het oefenterrein in Spierdijk.
Cursisten van de AB Vakschool aan de slag op het oefenterrein in Spierdijk. (Foto: Iwan van Nieuwenhoven)

AB Vakschool GWW Spierdijk volop in bedrijf

NOORD-HOLLAND - Uitzendcoöperatie AB Vakwerk leidt sinds kort zelf vakkrachten op voor haar opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw (GWW).

Na Grou (Friesland), is er nu ook een opleidingslocatie van de AB Vakschool in Spierdijk. Hier worden kandidaten na drie weken praktijkleren klaargestoomd voor het echte werk.

De eerste ‘Vakwerkers’, zoals AB Vakwerk haar vakmensen noemt, zijn inmiddels geslaagd én aan de slag.

Eigen praktijkschool

Waarom een vakschool? "Bij veel bedrijven is een groot tekort aan goede of echt technisch geschoolde vakmensen. Tegelijk zijn er duizenden mensen die graag met hun handen willen werken, maar dat niet doen. Bijvoorbeeld omdat ze een verkeerde studie of beroep hebben gekozen. Met een eigen praktijkschool willen wij beide problemen het hoofd bieden", antwoord vakschool coördinator Egbert Reidinga.

'Leren door te doen'

‘Leren door te doen’, dat is het uitgangspunt van de AB Vakschool GWW. Reidinga: "In groepjes krijgen cursisten les van een leermeester uit de praktijk die hen de basis van het grondwerk aanleert op ons oefenterrein. Zij kunnen daarna meteen aan het werk bij onze opdrachtgevers en komen onder contract bij AB Vakwerk."

Inschrijven

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich volgens Reidinga per direct inschrijven voor een verkorte praktijkopleiding.


Ook bedrijven in de GWW kunnen zich altijd melden als zij (op zeer korte termijn) op zoek zijn naar goed personeel.

Meer weten? Kijk eens op: www.abvakschool.nl.