Componist en beeldend kunstenaar Sarah Neutkens brengt nieuw weRk ten gehore tijdens het Componistengala op 17 oktober in het Vredeskerkje te Bergen aan Zee
Componist en beeldend kunstenaar Sarah Neutkens brengt nieuw weRk ten gehore tijdens het Componistengala op 17 oktober in het Vredeskerkje te Bergen aan Zee (© Anna Perger)

Kunstgetij gaat door in Vredeskerkje

BERGEN AAN ZEE - Kunstgetij organiseert al gedurende 10 jaar concerten en voorstellingen in onder meer het Vredeskerkje in Bergen aan Zee en voor het derde jaar op rij in het voormalig woonhuis van de Bergense componist Simeon ten Holt. Onlangs gaf de gemeente Bergen groen licht voor al die concerten, waarmee Kunstgetij als een van de weinigen in de omgeving van Alkmaar en Bergen nog iets van culturele verstrooiing biedt.

Deze podia zijn daarmee, net als in de afgelopen zomer, toch wel uniek. Net als toen zijn de concerten nu op een vriendelijke manier omgeven met aandacht om goed voor elkaar te zorgen, voor de artiesten, de bezoekers en organisatie zelf. Natuurlijk is het nu voor nóg wat minder bezoekers per concert, maar er wordt gezorgd voor een goede sfeer. Wie weet wat er dan allemaal kan in dit najaar, op een kleinschalige manier.

Zaterdag 10 oktober begint pianist Marnix van de Poll aan zijn acht dagen à drie concerten overdag in het huisje van Simeon ten Holt aan de Bergense Loudelsweg. Onder meer delen van Canto Ostinato komen langs. Er is al veel belangstelling, nu maximaal vijf bezoekers per keer en er zijn niet heel veel kaarten meer voor de concerten om 12.30, 14.30 en 16.30 uur.

Keuze

Ook op 10 oktober begint de serie in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee, steeds om 17.00 en 19.30 uur. Singer-songwriter Sterre Weldring komt terug, nu onder meer met haar clip ‘Het water komt’, naar het gelijknamige boek van Rutger Bregman. Op dinsdag 13 oktober treden de dichters van KunstenaarsCentrumBergen aan, waaronder Elly de Waard, Neeltje Maria Min, Theo Olthuis met enkele gasten en verrassende muzikale entr’acts. Donderdag 15 oktober komt meestergitarist Ruben Hoeke concerteren met Edgar Koelemeijer: blues en bluesrock van de bovenste plank. Zaterdag 17 oktober is er weer een componistengala. De componisten van het KunstenaarsCentrumBergen laten nieuw werk horen, met een diversiteit aan uitvoerende musici, waaronder ook zangeres Sabine Kirsten. Speciale gast is de jonge Eindhovense componiste Sarah Neutkens. Zij komt zelf een werk uitvoeren dat ze begin dit jaar schreef, voor piano solo.

Voor alles: kijk op kunstgetij.nl Reserveren en betalen via kaartverkoop@kunstgetij.nl. Inlichtingen via 0620551899