Arjan en Eric
Arjan en Eric (Foto: Aangeleverd)

Een heerlijk Frans kippetje bij Zilt

BERGEN AAN ZEE - Midden in de eerste Corona crisis ging de Zilte Zoen in Bergen aan Zee failliet. Robbert Peek startte het restaurant door, transformeerde het naar Zilt Bergen aan Zee en ging op 1 juni jl. weer open. De naam is bewust veranderd in Zilt waar ook een knipoog naar het verleden in zit. De Zilte Zoen was een prachtige formule maar na een doorstart is verandering noodzakelijk. Zilt is van deze tijd, veel vis, Vega en Vegan, mooi vlees en likkebaardend lekkere kip uit eigen grill. En toch nog enkele klassiekers zoals de Sizzling Fajitas en de Saté.

Likkebaardend lekker

Het personeel was zeer gemotiveerd om na het faillissement weer aan de slag te gaan. Voor de gasten geeft het een vertrouwd gevoel om door bekende gezichten weer verwelkomd te worden. Arjan (links op de foto) is de perfecte gastheer en met veel enthousiasme en nieuwe energie stuurt hij het team aan. Eric is voor velen een bekend gezicht in Bergen aan Zee (rechts op de foto). In de keuken staat chef-kok Simon met veel inspiratie en heerlijke smaken. Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuwe uitstraling. Zilt Bergen aan Zee is stoerder geworden hetgeen het logo ook uitstraalt. Het restaurant is nu gesloten maar Peek gelooft er heilig in en trekt de investeringen naar voren. Zo wordt o.a.de serre opnieuw ingericht met nieuwe banken (lounge), vuur, ruime plaatsen, planten en beveiligde wifi voor thuiswerkers die willen uitwaaien. Ook de keuken ondergaat een refit en er worden energiezuinige koelingen geplaatst. Zilt zet stevig in op duurzaamheid.

Kippetje

Na de tweede lockdown, men rekent op eind december, start de nieuwe winterkaart met gerechten als zeebaars gevangen voor de eigen kust, eigengemaakte vissoep en een prachtig aanbod van bites, taart en kleine gerechten. Sinds deze week bezorgt Zilt in Bergen en Baz maar….alleen het Franse kippetje (likkebaardend lekker) want die moet iedereen geproefd hebben vinden ze bij Zilt. Laten we hopen dat ze gaan doorrijden naar Alkmaar e.o. Dat de nieuwe formule aanslaat blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties en de recensies op google en Tripadvisor. Zilt werd dit jaar Tripadvisor Winner 2020.