Uitgeesters: bespaar op je verzekeringen.
Uitgeesters: bespaar op je verzekeringen. (Foto: aangeleverd)

Uitgeesters: bespaar op je verzekeringen

UITGEEST - Elk jaar wordt er in Nederland door particulieren en bedrijven zo’n 80 miljard aan verzekeringspremie betaald. Een enorm bedrag. Dat zou best eens wat minder kunnen. Hier zijn tips van Univé Noord-Holland, waarmee consumenten en bedrijven kunnen besparen op verzekeringen.

1. Verzeker alleen wat niet te betalen is. "De (basis) zorgverzekering is verplicht. Net als de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor motorrijtuigen. Een verzekering die je misschien niet nodig hebt, is bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering. Of een tandartsverzekering. Als je uitrekent hoeveel premie je betaalt en wat er gemiddeld jaarlijks wordt vergoed door je verzekeraar, dan kan de conclusie zomaar zijn dat je makkelijk zonder kan."

2. Voorkom oververzekerd of dubbel verzekerd zijn. "Dubbel verzekeren heeft geen zin en is zonde van je geld. Ook is het goed om je af te vragen of je een oudere auto nog steeds allrisk wilt verzekeren."

3. Alle verzekeringen onder één dak. "De meeste verzekeraars doen aan pakketkorting; hoe meer verzekeringen, hoe meer korting."

4. Maak gebruik van een collectiviteitskorting. "Via de werkgever, maar ook via de vakbond of het lidmaatschap voor een thuiszorgvereniging, kun je korting op je verzekeringen krijgen. Op de zorgverzekering is deze korting maximaal 5%, voor overige schadeverzekeringen kan de korting oplopen tot 10%."

5. Elk jaar goed naar de verzekeringen kijken. "In een jaar kan er veel gebeuren. Gebeurtenissen in je persoonlijke situatie zijn van invloed op de benodigde verzekeringen."

6. Gratis advies. "Verzekeringen zijn niet voor iedereen gesneden koek. Als je niet oplet, betaal je teveel of ben je juist te veel of te weinig verzekerd. Inzicht verkrijgen kan door je aan melden via unive-noordholland.nl/bol-bon of telefonisch (075-7502207) voor een gratis Verzekeringscheck. De Verzekeringscheck kan telefonisch plaatsvinden met onze adviseur. Na afloop ontvang je een bol.com bon ter waarde van € 15,-."