Zonnepanelenactie in Uitgeest van start.
Zonnepanelenactie in Uitgeest van start. (Foto: Bert Westendorp)

Gemeente Uitgeest gaat uit z'n dak

UITGEEST - "Bespaar op uw energierekening en draag bij aan nieuwe energie voor Uitgeest. In de gemeente start, na het succes van vorig jaar, opnieuw een zonnepanelenactie", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Zonnepanelenactie van start

Een collectief van vakkundige, regionale installateurs biedt inwoners van Uitgeest de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. De gemeente Uitgeest ondersteunt samen met de lokale energiecoöperatie DUEC deze actie.

Een gemeentewoordvoerder laat weten: "De consument bespaart met zonnepanelen veel op de energiekosten, meer dan de rente op een spaarrekening opbrengt. Er is een gezamenlijke inkoop georganiseerd, waarbinnen gecertificeerde regionale zonnepanelenspecialisten een aanbod op maat maken.

Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend en gratis specialisten langs laten komen voor een vakkundig advies. Als men gebruik maakt van dit aanbod hebben particulieren ook het voordeel dat de BTW kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor.


Offtertes kunnen worden aangevraagd via www.duec.nl/actie, vrijblijvende inschrijvingen tot 7 januari 2021. Er zijn online informatieavonden. Deze live-uitzendingen zijn te volgen via de computer, tablet of smartphone en vinden plaats komende dinsdag 10 november 20.00 uur en donderdag 12 november 20.00 uur. Belangstellenden kunnen de uitzending alleen volgen na aanmelding via www.duec.nl/actie. Daarna volgt een link om de uitzending te volgen.