Passant bekijkt informatiebord van PWN
Passant bekijkt informatiebord van PWN (Foto: Bert Westendorp)

Informatie over vogels in de regio

CASTRICUM - Sinds oktober kunnen bezoekers van het PWN bos- en duinterrein op acht informatieborden, verspreid door het gebied, zien welke vogels er in het gebied voorkomen. Ook heeft PWN een tentoonstelling in bezoekerscentrum de Hoep ingericht over de vogeltrek in het najaar. Ga lekker zoveel mogelijk naar buiten. Het is goed voor je immuunsysteem. Bezoekerscentrum De Hoep heeft een informatieboekje en weet routes.

Nu we veel thuis werken en niet veel uitgaan is het aan te raden om veel naar buiten te gaan en te wandelen. Volg de mooie routes langs het infiltratiegebied en door de bossen ten zuiden van bezoekerscentrum De Hoep. Dat is een rondje van ongeveer 7 kilometer, gedeeltelijk over onverharde paden. Doe eens gek en neem elke week een route. Ben je gezond en kun je wandeling maken blijf dan niet thuis, ook niet in coronatijd. Plan alvast een route via www.pwn.nl en pik vanzelf de noodzakelijke vitamine D op.

Informatieboekje

De PWN heeft boswachters aan de tand gevoeld en gevraagd naar de meest voorkomende, juist zeldzame of bijzondere vogels die in het gebied voorkomen. Deze vogels zijn gebundeld in een themaboekje met routebeschrijvingen en leuke wetenswaardigheden. Het boekje is voor 3,95 euro verkrijgbaar bij De Hoep. Johannisweg 2, Castricum. De hoep is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. www.pwn.nl/bezoekerscentrum-de-hoep

Informatieboekje over vogels uit de regio. Verkrijgbaar bij De Hoep.