Afbeelding
(Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Heilooer in beeld

Marit van Deventer

Vandaag een doortastende jongedame in deze rubriek. Een dame met veel liefde voor haar vak. Bovendien is dit een van de beste Nederlandse jonge talenten op gebied van bloemendecoraties maken. Ik ben Marit van Deventer (24), eigenaresse van Floraldreams. Geboren in Heiloo en hier ook altijd gewoond. Ik ben 3 jaar geleden begonnen met mijn bedrijf. Dit had ik niet gekund zonder mijn lieve ouders en broer(tje) waar ik nog woon. Ze helpen me enorm en elke nieuwe toffe opdracht die ik krijg heb ik samen met hen gevierd. Tot april dit jaar deed ik ook alles vanuit huis, aan de eetkamertafel. Nu heb ik een bedrijfspand aan De Schrijnwerker. Een hele fijne werkplek waar ik ook mijn klanten kan ontvangen. Ik kan mij nu niet meer voorstellen hoe ik het die jaren vanuit huis heb gedaan. Ik heb zoveel spullen en het stond destijds echt overal.

Vanaf mijn 14e was ik al werkzaam in de bloemen. Ik ben begonnen bij Houtenbos Bloemenshop die toen die tijd gevestigd was in Heiloo en vele zaterdagen bij Winkelcentrum het Hoekstuk bloemen verkocht. Tijdens mijn studie ben ik bij meer bloemenwinkels gaan werken en stage gaan lopen, van Amsterdam tot Brabant. Na mijn studie kreeg ik een baan aangeboden bij een bruidsbloemist in Amsterdam, hier is mijn liefde voor de bruiloften ontstaan. Gigantisch grote projecten en bruiloften heb ik mogen voorzien van de mooiste bloemen. Steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik bepaalde dingen anders zou doen en zo ontstond het idee om voor mijzelf te beginnen. Zonder ondernemers in de familie toch de stap in het diepe gewaagd. Nu kijk ik met trots terug op wat ik heb bereikt en geleerd. Waar ik dan ook heel erg trots op ben is dat ik vorig jaar tweede beste bruidsbloemist van Nederland ben geworden.

De opdrachten voor volgend jaar lopen echt storm. Gelukkig maar, want dit jaar kwam de coronacrisis precies in mijn hoogseizoen. Uiteindelijk heb ik nog wel nog wat bruiloften mogen aankleden. Zo ben ik dit jaar ook voor het eerst naar het buitenland gegaan voor een bruiloft. Dat was zo gaaf!

De boodschap die ik de mensen om me heen zou willen meegeven is om gewoon de stap in het diepe te wagen en te doen waar je hart ligt. Want het is echt geweldig om je droom te leven.