Zaterdagavond wordt in Heiloo SterrenLicht gehouden.
Zaterdagavond wordt in Heiloo SterrenLicht gehouden. (Foto: aangeleverd)

‘Aandacht voor elkaar met SterrenLicht'

HEILOO - “Je kunt zaterdag je lichtje branden voor iemand die je mist maar denk ook aan ondernemers of mensen in de zorg die zwaar worden getroffen in deze tijd. Ook kan je de jongeren in Heiloo een hart onder de riem steken nu ze elkaar zo moeilijk kunnen ontmoeten.”

DOOR ED BAUSCH

Karin van Kersbergen verwoordt namens alle Trefpunt-medewerkers hoe belangrijk aandacht voor elkaar is. Zaterdag 31 oktober van 18.30 tot 19.30 uur kan een prachtig Heilooër uur van verbinding zijn.

Zaterdag 31 oktober van 18.30 tot 19.30 uur

De immer actieve welzijnsorganisatie heeft een paar duizend ansichtkaarten uitgedeeld en rondgebracht met de tekst ‘Ik steek mijn kaarsje voor je aan’ en de afgelopen weken kon je er een candlebag ophalen. Die papieren zakjes zijn ook uitgedeeld op een aantal basisscholen en zullen vast en zeker te zien zijn, op balkons of op de vensterbank, beschreven met een naam of een mooi gedicht. SterrenLicht heeft vorig jaar voor het eerst plaatsgevonden “Voor veel mensen is de herfst niet de makkelijkste periode, de donkere dagen staan voor de deur en de nieuwe lente is nog ver weg”, zegt Karin. “Vanuit de rooms-katholieke kerk bestaat al Allerzielen en je hebt Wereldlichtjesdag, de dag voor het overleden kind, dit hebben we breder willen trekken, bereikbaar voor alle inwoners in Heiloo.”

“Vorig jaar was onze accommodatie het middelpunt van SterrenLicht, nu brengen we het ook het dorp in, omdat we allemaal meer thuis moeten zijn. We zijn er voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren. Laten we vooral niet onderschatten wat deze periode ook voor hen betekent.” Op de Facebookpagina SterrenLicht Heiloo kun je berichtjes delen en de namen aan wie denkt. Je kunt een tekst of foto ook als een app sturen naar 06-8377 3860, dan zorgen de Trefpuntmedewerkers ervoor dat het op Facebook komt. Ook als je niet op Facebook zit kan je deze berichtjes lezen.

In het wijkcentrum Trefpunt vinden in deze periode toch nog heel wat activiteiten plaats, met de grootst mogelijk voorzichtigheid en duidelijke looppaden. Maar wel even zonder een fijn bakje koffie in de openbare ruimte. "We gaan nu veel meer naar de mensen toe. We hebben bijvoorbeeld een project met HBO-stagiairs die als maatjes behulpzaam kunnen zijn of voor wat gezelligheid zorgen. We horen van inwoners dat ze zich eenzaam voelen en de sociale contacten missen. We doen wat kan en mag. SterrenLicht is daar ook een mooi voorbeeld van.”

Afbeelding