Katherine Fergusson en Meinard Kloppenburg met het schilderij van een meisje in een pluktuin.
Katherine Fergusson en Meinard Kloppenburg met het schilderij van een meisje in een pluktuin. (Foto: Mieke Rozing)

Moois aan muur bij Peutercafé

CASTRICUM - In Buurt & Biljartcentrum Castricum is het Peutercafé geopend. Initiatiefneemster Katherine Fergusson vond dat daar wel wat moois aan de muur mocht hangen. Ze heeft kunstenares Mieke Rozing, die ook atelier heeft in het centrum gevraagd mee te denken over een exposant. Mieke benaderde Meinard Kloppenburg met passend werk voor de ontmoetingsplek voor ouders/verzorgers met jonge kinderen (4 tot 6 jaar). Het kunstwerk is komende twee maanden te zien aan Van Speykkade 61 in Castricum.

door Mieke Rozing

Kunst kan mensen met elkaar verbinden

Katherina (Ambassadeur tegen Eenzaamheid) kwam vorig jaar met het idee om jong en oud te verbinden via dit Peutercafé. Samen met stichting Welzijn is dit plan gerealiseerd. Vanaf 1 september wordt dit café druk bezocht en is het een ontmoetingsplek voor ouders en waar de kinderen kunnen samenspelen.

Fergusson: “Ik kom zelf uit Venezuela en ik weet dat dit ook de allochtone ouders en kinderen kan helpen om op deze laagdrempelige manier uit hun isolement te komen en tegelijkertijd de Nederlandse taal eigen te maken. Op dit moment is 50% allochtoon dus een mooie mix.” Volgens Katherine kan kunst ontzettend goed mensen met elkaar in verbinden.

Universele taal

Zij zegt: “Kunst is een universele taal en daarom ben ik heel blij dat Meinard zijn schilderij wil exposeren bij ons. Kloppenburg houdt van deze manier van verbinden.

Meinard over zijn schilderij: “Ik zag een foto van Karin Cijsouw op instagram en vond ik zo’n aandoenlijk blij plaatje, je ziet een grietje in de pluktuin, blij tussen de bloemen. Met goedkeuring van Karin heb ik haar foto mogen gebruiken als inspiratiebron voor dit schilderij.

Oproep kunstenaars

Het olieverfschilderij blijft tot 1 januari hangen. Wil je meer werk van Meinard zien kijk dan op zijn site of op Facebook en Instagram, daar heet hij Meinart.

Fergusson doet gelijk hierbij ook een oproep aan andere Castricumse kunstenaars.

Wie ook werk zou willen exposeren bij het Peutercafé kan contact opnemen met Fergusson via tel.: 06-42892157.

Meisje in pluktuin, geïnspireerd op een foto van Karin Cijsouw.