Uiteraard heeft Nico Oudendijk zonnepanelen laten monteren.
Uiteraard heeft Nico Oudendijk zonnepanelen laten monteren. (Foto: Bert Westendorp)

In Uitgeest digitaal gluren bij de buren

UITGEEST – De elektrische auto van Nico Oudendijk staat op de oprit, een forse accu slaat de stroom van de zonnepanelen op en ook in de woning zijn diverse aanpassingen gerealiseerd om energie te besparen.

Het is duidelijk, dat Oudendijk hecht aan duurzaam. “Het is jammer dat de Duurzame Huizen Route nu niet doorgaat, maar via de website is alles over de besparingen in en om ons huis te zien evenals van alle andere deelnemers.”

Duurzame Huizen Route geschrapt

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen gewoonlijk inwoners bij buurtbewoners langs voor vragen over duurzame maatregelen. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom corona gaan de open dagen - 31 oktober jongstleden en komende 7 november - niet door. Op website https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/uitgeest zijn daarentegen al veel verhalen te vinden én kan vanaf november online inspiratie opgedaan worden met een digitaal bezoek aan woningen.

Huiseigenaren openen zodoende digitaal hun deuren. Zo kunnen zij anderen laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeenten in het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond do

en mee om zoveel mogelijk inwoners te inspireren hun woning te verduurzamen. Het hele jaar door kunnen geïnteresseerden op website Duurzame Huizenroute/Uitgeest vragen stellen aan duurzame inwoners van de gemeente Uitgeest.


Wie ook anderen op weg wil helpen en wellicht de woning digitaal open wil stellen, kan zich aanmelden met een eigen woonverhaal op de website van eerdergenoemde duurzame huizenroute.