Het parkeerterrein bij zwembad De Zien.
Het parkeerterrein bij zwembad De Zien. (Foto: Bert Westendorp)

Marieke: 'Hoe groot is zo'n huisje dan?'

UITGEEST - Het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest onderzoekt een tweede locatie voor de plaatsing van tijdelijke jongerenwoningen. Door de omwonenden van de Benesserlaan is de locatie Zienlaan in beeld gekomen.

Zienlaan ook in beeld voor tijdelijke jongerenwoningen

Het college onderzoekt of het haalbaar is de tijdelijke jongerenwoningen op het parkeerterrein van de Zienlaan te plaatsen. Wanneer het onderzoek is afgerond, neemt het college een besluit op welke van beide locaties de woningen geplaatst worden. Wethouder Jelle Brouwer: "De realisatie van de tijdelijke jongerenwoningen is nodig, omdat er een enorm tekort is aan woningen voor jongeren uit Uitgeest. We hopen dat het onderzoek van de locatie Zienlaan snel duidelijkheid geeft, want de nood onder jongeren is hoog."

Onderzoek wenselijk

De suggestie voor het onderzoek van de locatie Zienlaan is besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening. Een meerderheid van de raadsleden heeft aangegeven het onderzoek naar deze locatie wenselijk te vinden. Het onderzoek richt zich vooral op de parkeersituatie en op milieuhinder van de omliggende gebruikers het zwembad, de sporthal en de sportvelden.

Locatiekeuze na onderzoek

Als het onderzoek is uitgevoerd, neemt het college een besluit over de locatie waar de tijdelijke woningen voor jongeren door Kennemer Wonen geplaatst kunnen worden. De omwonenden van zowel de locatie Zienlaan als de locatie Benesserlaan worden daarover ook geïnformeerd.

'Paar jaar ingeschreven, er zit weinig schot in'

“Tja, een tijdelijke flexwoning..? Hoe groot is zo’n huisje dan vraag ik me dan af.” Marieke woont weer bij haar ouders. Haar relatie is een paar maanden terug gesneuveld. “Ik woonde bij een vriend die een koophuis had. Maar na een half jaar zag ik die relatie niet meer zitten en nu woon ik weer bij mijn vader en moeder. Gelukkig heb ik me nooit uitgeschreven als woningzoekende bij SVNK (Stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland). Ik sta inmiddels al een paar jaar lang ingeschreven, maar er lijkt weinig schot in te zitten.”

'Een koopwoning zit er voorlopig niet in'

De 22-jarige inwoonster van Uitgeest kan binnenkort wellicht gebruikmaken van de tijdelijke woningen aan de Benesserlaan of op het parkeerterrein bij zwembad De Zien. Maar met zoveel jonge woningzoekenden in gemeente Uitgeest lijkt die kans niet erg groot. En kopen? “Nee dat heb ik al eens een keertje uit laten rekenen. Een koopwoning zit er voorlopig niet in. Ik wacht maar af, wat kan ik anders…“


Eerder protest bij de Benesserlaan.