Zien drinken doet drinken.
Zien drinken doet drinken. (Foto: aangeleverd)

Zien drinken doet drinken

REGIO - Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders. Daar zijn we ons met betrekking tot veel zaken al van bewust, maar nog niet over het drinken van alcohol. Voor veel kinderen die volwassenen zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk.

"Drink daarom geen alcohol als kinderen en jongeren erbij zijn." Met deze boodschap startte de Alliantie Alcoholbeleid Nederland de campagne ‘Zien drinken doet drinken'. Het doel: ouders en andere opvoeders bewust maken van hun voorbeeldfunctie en de invloed die zij hebben op het latere drinkgedrag van kinderen. Om de boodschap ‘Zien drinken doet drinken' onder de aandacht te brengen, wordt sinds maandag 2 november landelijk een (sociaal)mediacampagne gevoerd met foto's en filmpjes, die bedoeld zijn om ouders aan het denken te zetten: jonge kinderen die samen 'gezellig' aan de keukentafel een wijntje opentrekken. ‘In Control of Alcohol & Drugs' is een samenwerking van een groot aantal Nord-Hollandse gemeenten, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK, Brijder Jeugd en GGZ.

Het programma ‘In Control of Alcohol & Drugs' is gericht op het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in de provincie.