Het moderne pand van het PCC aan De Dors.
Het moderne pand van het PCC aan De Dors. (Foto: Ed Bausch)

'Ons onderwijshart klopt door'

Vervolg van de voorpagina


"We vinden het fijn dat het een kleine school is, met heel veel ruimte op de trappen en in de gangen. En we vinden de eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid op het PCC fijn. Nu gaat waarschijnlijk het jaarlijkse ski-uitje (PCC Heiloo heeft als speerpunten sport en cultuur) niet door, dat is wel heel jammer. En veel andere bezoeken buiten de school mogen nu weer niet, helaas. We kijken er natuurlijk wel naar uit dat je weer knuffels kunt geven."

'We horen vaak: 'Ik zag me hier wel rondlopen'

Aard van het beestje

Rob van Veen (Utrecht, 1957) kwam na docentschappen Nederlands en Geschiedenis in Amsterdam in 1999 naar het PCC. Hij woonde toen al jaren met zijn vrouw in Heiloo. Hij geeft nu alleen nog Nederlands les en heeft daarnaast zijn handen vol aan het coördineren. "Maar dat is ook gewoon de aard van het beestje." Van Veen heeft daarnaast schoolboeken geschreven voor uitgeverij Thieme en op zijn blog 'Robsjeugdboeken' schrijft hij recensies over jeugdboeken, met name ook voor de leeftijd van de leerlingen op zijn school.

Kennismaken

Nu is hij met de collega’s doende om te bekijken hoe de introductie dit najaar voor nieuwe leerlingen vorm moet krijgen. Duidelijk is dat ouders niet mee de school in kunnen komen. "Maar met hen kunnen we wel via het scherm heel goed kennismaken. En uiteindelijk zijn het toch vaak de leerlingen die kiezen voor een school. Als we vragen waarom ze voor ons kozen horen we vaak: 'Nou, ik zag me hier wel rondlopen'."

En dat doen ze daar aan De Dors, corona of geen corona.