''Wij zijn de eerste die hem gaan gebruiken voor groep 8''
''Wij zijn de eerste die hem gaan gebruiken voor groep 8'' (Foto: Eva van Leeuwen)

Revolutionaire app voor BSG

BERGEN - Het is twijfelachtig of dit jaar de open dagen op middelbare scholen vanwege corona doorgang kunnen vinden. Om dat probleem enigszins te tackelen heeft de Berger Scholengemeenschap een app ontwikkeld. Normaliter krijgt de BSG tijdens de open dag meer dan 1500 bezoekers over de vloer. Afdelingsleider Renate IJpelaan is bang dat Covid-19 weleens roet in het eten kan gaan gooien. “Hoe ga je dan een school van binnen bekijken?”

Vandaar dat de BSG ‘de brugklasapp’ heeft gemaakt. Die moet de keuze vergemakkelijken. “Wij zijn de eerste die hem gaan gebruiken voor groep 8. In de app stellen docenten en leerlingen zich voor, kun je de bruggerkrant downloaden of je aanmelden voor proeflessen.”

Primeur

Uiteraard komt in de app aan de orde waarin de BSG zich onderscheidt: kunst & cultuur en de nieuwe Programmeer-en Designklas, de eerste in de regio Alkmaar. In februari krijgen de kinderen van groep 8 hun definitief advies en vanaf 1 maart zijn de inschrijvingen. De brugklasapp van de BSG kan kinderen helpen de goede keuze te maken. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Voor meer informatie bel: 072-5894118 of mail naar info@berger-sg.nl .


Berger Scholengemeenschap. Rondelaan 34, 1861 ED Bergen. Mail: info@berger-sg.nl of ga naar berger-sg.nl