Kinderkrant gemeente Bergen
Kinderkrant gemeente Bergen (Foto: aangeleverd)

Uit het College van B&W 3 november

BERGEN - Momenteel is het niet mogelijk om fysiek in het gemeentehuis het persmoment mee te maken van burgemeester en wethouders. Het Bergens Nieuwsblad maakte daarom een selectie uit de persberichten.

Door: Ed Bausch

Parkeerbeheer voortaan bij Coöperatie ParkeerServiceAl in juli 2020 sloot de gemeente zich aan bij de Coöperatie Parkeerservice. Sinds begin november voert die organisatie nu ook daadwerkelijk de organisatie van het betaald parkeren uit, evenals de handhaving. Wethouder Erik Bekkering: “Aansluiting bij ParkeerService zorgt voor meer efficiëntie en hiermee kunnen wij een slag slaan in het digitaliseren van onze parkeerdiensten.”
Bij de tien jaar bestaande Coöperatie zijn 15 gemeentes aangesloten. Iedere gemeente bepaalt zelf het parkeerbeleid maar brengt de uitvoerende taken onder bij de coöperatie. Als lid van de coöperatie deelt de gemeente Bergen kennis en inspiratie met andere gemeentes. “En dat heeft grote voordelen”, zegt Coöperatiedirecteur Arnold Geytenbeek. Ook het uitgeven van parkeervergunningen zal geleidelijk naar de nieuwe organisatie worden overgebracht. Zie ook cooperatieparkeerservice.nl.

Lancering

Een speerpunt uit het Sportaccoord van februari was het opzetten van een eenduidige gemeentelijke website voor alle informatie over sporten bewegen. Die website is er nu, met alle aanbieders van diverse sporten, de accommodaties, de activiteiten. Wethouder Antoime Tromp: “De verenigingen kunnen er zich goed op profileren en leden werven. Ook is er allerlei informatie te vinden van en over trainers en over manieren om aan subsidie te komen. Aan de site is ook een nieuwsbrief gekoppeld.”

Kinderburgemeester gezocht

Burgemeester Peter Rehwinkel wil graag kinderen een platform bieden om met elkaar in contact te komen. Vorige week werd daarom een eerste Kinderkrant uitgedeeld aan de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente. De krant biedt allerlei nieuws over hoe het kinderen vergaat, speciaal in deze tijd. “Wat betekent het als een van je ouders corona heeft. Er staan ook verhalen in over hoe kinderen gingen optreden in de tuin van een verzorgingshuis en over de zoektocht naar zeldzame plantjes. Maar verder is er nog heel veel meer te lezen.” Informatie over de Bergense Kinderkrant (vooralsnog een eenmalige uitgave) is te verkrijgen via redactie@jong072.nl. Daarnaast is de burgemeester op zoek naar een kinderburgemeester. Hij ziet uit naar aanmeldingen via collegesecretariaat@bergen-nh.nl

Armoedebestrijding

Het was een grote kwestie in het coalitieaccoord: actieve armoedebestrijding gekoppeld aan schuldhulpsanering. “De gemeente en zeker ook mijzelf is er veel aan gelegen om inwoners te helpen uit de negatieve spiraal van een oplopende schuldenlast te komen en samen te kijken naar de oorzaak daarvan”, zegt wethouder Klaas Valkering. Hij staat er van te kijken om hoeveel inwoners, kinderen en volwassenen het toch gaat en heeft gewerkt aan een actie-agenda. Die is opgesteld met een groot aantal betrokken instanties en ook inwoners. Kijk op www.bergen-nh.nl/schuldhulp of bel strikt vertrouwelijk met het Sociaal Team op 072 8880000.