Praktijklessen tijdens het leren bij het Clusius College.
Praktijklessen tijdens het leren bij het Clusius College. (Foto: aangeleverd)

Online open dag Clusius College mbo

ADVERTORIAL

REGIO - Wat ga ik doen na mijn vmbo? Een vraag die momenteel bij menig derde en vierdejaars vmbo'er leeft. Zeker nu de fysieke open dagen, in de huidige coronatijd, niet door kunnen gaan, is het extra lastig om je goed te oriënteren op je vervolgopleiding. Daarom verzorgt het Clusius College 25 november een online open dag.

Het Clusius College doet er alles aan om middelbare scholieren toch een goed beeld te geven van de verschillende mbo-opleidingen die je bij hen kan volgen. Allereerst door een online open dag die plaatsvindt woensdag 25 november 2020 van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens dit online event kun je met behulp van korte filmpjes digitaal sfeerproeven bij de verschillende vestigingen en de opleidingsclusters. Per opleiding zijn webinars te volgen en ook voor ouders is er een speciaal webinar. Of wil je alles weten over de stagemogelijkheden binnen het mbo, ook daar is een webinar van. Bovendien kun je al je vragen stellen in de live chat met docenten en studenten.

Tijdens de online open dag introduceert het Clusius College ook een keuzemenu aan coronaproof voorlichtingsactiviteiten op kleine schaal: de menukaart. Activiteiten die leerlingen individueel kunnen ‘boeken’ en activiteiten waar vmbo-docenten een groep voor kunnen aanmelden. Van proefstuderen tot praktijkles van workshop tot webinar en van excursie tot gastles. Het aanbod is heel divers.

De kracht van het Clusius College? Het Clusius College heeft zestien zeer verschillende mbo-opleidingen (in Alkmaar, Hoorn en Schagen) waarbij goed onderwijs in een kleinschalige setting centraal staat. Leren in de praktijk is daarbij belangrijk en dat vertaalt zich in veel praktijkles en uitgebreide (internationale) stagemogelijkheden. Dat is de kracht van het Clusius mbo.

Aanmelden en meer info

Meer informatie over de mbo-opleidingen van het Clusius College en aanmelden voor de online open dag (en daarmee toegang tot de menukaart) kan via www.clusius.nl/mbo.