Afbeelding
Jesse en Tim plaatsen het insectenhotel. (Foto: aangeleverd)

Insectenhotel op natuurbegraafplaats

REGIO - "Eén met de natuur, hoe mooi kan het zijn", weet Caroline Oostveen van natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk.

"Wij kregen recentelijk een verzoek van drie leerlingen van het Jan Arents om bij ons een insectenhotel te mogen plaatsen. Dat hebben we vanzelfsprekend gehonoreerd", vervolgt Oostveen.

Verleden week vrijdag was het zover. Initiatiefnemers en aanjagers Tim Veenstra, Jesse Spaans en Seal Dekker - helaas ziek - plaatsten een zelfgemaakt insectenhotel. Tim: "Dit komt voort uit een project van Hortus Alkmaar. De opdracht luidde een insectenhotel maken en er een geschikte locatie voor vinden. We wonen om de hoek van de natuurbegraafplaats en komen regelmatig in het natuur- en recreatiegebied. Dit leek ons een prima plek." Jesse vult aan: "Geestmerloo is voor iedereen en de natuur staat voor ons bovenaan."


Met groenbeheerder Menno van de natuurbegraafplaats is een mooie plek uitgekozen waar het insectenhotel is neergezet; in de zon, enigszins beschut en in de buurt van veel bloemen.