Voetballen bij FC Uitgeest dankzij de samenwerking van de club met Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Voetballen bij FC Uitgeest dankzij de samenwerking van de club met Jeugdfonds Sport & Cultuur. (Foto: Anita Webbe)

Samenwerking FC Uitgeest en JS&C

UITGEEST - FC Uitgeest werkt nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur om kinderen die willen sporten, maar van wie de ouders niet de financiƫle mogelijkheden hebben te helpen.

Financiƫle hulp

"Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als mensen tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebben als gevolg van de coronacrisis", aldus de voetbalclub.

De aanvraag wordt gedaan door een zogenoemde intermediair; bijvoorbeeld een leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt online ingediend. Als de aanvraag is goedgekeurd, kan het kind vaak al binnen drie weken bij FC Uitgeest sporten.


Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. Ook de aanschaf van eventuele sportkleding is mogelijk binnen het pakket.

Contactgegevens

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land.

Contactgegevens van het fonds bij in de buurt staat op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, www.jeugdfondssportencultuur.nl Of informeer bij FC Uitgeest.


Afbeelding