Een foto van het jubileumconcert in Cool vorig jaar.
Een foto van het jubileumconcert in Cool vorig jaar. (Foto: Sanna de Vries)

De kracht van samen spelen

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard is een vereniging waarbij samen spelen centraal staat. Samenkomen, gezelligheid en presteren op niveau gaan hand in hand en maakt de vereniging een trefpunt waarbij leden uit de gehele regio naar Wieringerwaard komen. Een vereniging om trots op te zijn. De vereniging heeft twee fanfareorkesten en een muziekschool.

Doel Muziekvereniging Wieringerwaard is en blijft met elkaar plezier te maken

Een duikje in de geschiedenis leert dat op 22 mei 1959 de oprichtingsvergadering plaatshad van Drumband Wieringerwaard. Volgens de verhalen zou de heer C. Verblaauw de aanjager voor het oprichten van de drumband zijn geweest. Hij werd de penningmeester van het eerste bestuur dat verder bestond uit de bestuursleden J.S. Bakker (voorzitter), G. Kouseband (secretaris), P. Boezerooij. G. Vriesman, R. Bakker en J.v.d. Grift. Er was een tien jaar durende renteloze lening verkregen zodat tien trommen konden worden aangeschaft. Ook waren er 25 aanmeldingen van kinderen die lid wilden worden. De wekelijkse contributie werd vastgesteld op 50 cent per kind en elk volgende kind uit hetzelfde gezin betaalde 30 cent. Om de kosten te drukken werd besloten dat bestuursleden ook contributie zouden betalen.

Avondvullend

"Zoals bij veel verenigingen veranderde er in de loop van de tijd een en ander. De drumband werd een fanfare en enkele jaren geleden werd besloten niet meer marcherend muziek te maken maar als zittend orkest. De optredens werden de laatste jaren steeds meer avondvullende shows met elk jaar een ander thema. Ook het bezoekersaantal steeg in de loop van de jaren en zo waren de optredens altijd uitverkocht, zo legt Cock de Vries - verantwoordelijk voor de PR van Muziekvereniging Wieringeraard - uit.

Jubileumconcert

Vorig jaar bestond de vereniging 60 jaar. Dit was reden om grootser uit te pakken met een optreden in theater Cool in Heerhugowaard. In een uitverkochte zaal gaven de orkestleden samen met het project-zangkoor van ruim 60 mannen en vrouwen en zangeres Leona Philippo een spectaculaire muzikale show. Dit alles onder bezielende leiding van dirigent Michiel Drijver. "Dit theateroptreden inspireerde ons om in 2020 een volgend muziekproject op te zetten, luisterend naar de naam LEEF!"

Lees verder pagina 35.




De eerste 'op afstand' repetitie.