Repeteren op anderhalve meter.
Repeteren op anderhalve meter. (Foto: Cock de Vries)

De kracht van samen spelen

Vervolg van de voorpagina.

"Het project met de naam LEEF! werd gepland op 4 en 5 mei. Inwoners van Wieringerwaard waren nauw betrokken bij de opzet. Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren en twee landelijk bekende artiesten waren geboekt kwam daar corona om de hoek kijken. Uiteindelijk moest besloten worden om LEEF! een jaar te verschuiven naar 2021."

Behoefte

Met elkaar live repeteren was niet meer toegestaan. De repetities werden voor zover het ging en haalbaar was online voortgezet. "Na de zomervakantie kon er gelukkig weer gerepeteerd worden op de welbekende anderhalve meter afstand. Er werden weer nieuwe plannen gemaakt en volop gekeken naar mogelijkheden.

Spelbreker

Een commissie is weer volop bezig om een volgend concert te organiseren. Zoals gebruikelijk binnen de vereniging moet het eerstkomende concert weer iets worden wat anders is dan voorgaande concerten. Zo werden voorbereidingen getroffen voor het Drive Inn Concert AgriWaert eind november. Ook hier bleken de coronamaatregelen de grote spelbreker te zijn en moesten de voorbereidingen worden gestaakt. Vorige week werden de repetities weer stil gelegd vanwege weer aangepaste richtlijnen. Achter de schermen gaan de voorbereidingen voor een volgend concert door. "Dit keer wordt ingezet op een online-concert", meldt Cock. "Ook dit is geheel afhankelijk van de richtlijnen die vanuit de overheid worden opgesteld. Tot op de dag van vandaag is bij elkaar komen niet toegestaan. Zodra er weer mogelijkheden zijn zal dit opgepakt gaan worden.

Muziekschool

Muziekvereniging Wieringerwaard heeft een eigen muziekschool en twee orkesten, een Opleidingsorkest en een Groot Orkest. Cock: "De leeftijd van de leden is van '7 tot 77 jaar'. Met of zonder speelervaring zijn nieuwe leden altijd welkom. Jaarlijks wordt in samenwerking met de basisschool een muziekproject opgezet. Op deze wijze stromen ook nieuwe jeugdleden de vereniging binnen. Helaas was dit vanwege corona dit jaar niet mogelijk.

Ledenwerfactie

Binnenkort start een ledenwervingsactie gericht op jong en oud. Hierbij wordt de jeugd van de basisschool alsnog betrokken. Ook volwassenen en herintreders worden in de gelegenheid gesteld voordelig (opnieuw) kennis te maken met een instrument. Er wordt een Open Muziekdag georganiseerd (ook hier geldt: zodra corona dit toelaat). Mede dankzij een geldelijke bijdrage vanuit de Rabo Supportactie is deze Open Muziekdag mogelijk.

Plezier

Doel van de vereniging is met elkaar plezier te maken. Naast de leden zijn veel vrijwilligers actief. Nieuwe leden, vrijwilligers en vrienden van de club blijven altijd welkom.