Overhandiging rapport aan wethouder Ron de Haan(l) in 2019.
Overhandiging rapport aan wethouder Ron de Haan(l) in 2019. (Foto: aangeleverd)

Platform Gehandicaptenbeleid versterken

CASTRICUM - Het Platform Gehandicaptenbeleid is op zoek naar versterking van hun enthousiaste team dat de belangen van inwoners met een beperking behartigt in de gemeente Castricum.

Het platform is een adviesorgaan van de gemeente en denkt mee over het gehandicaptenbeleid en toegankelijkheidsvraagstukken: het om het onder de aandacht brengen van problemen voor mensen met een lichamelijke en visuele beperking bij wonen, maar ook bij vrijetijdsbesteding (zoals speciale routes in de natuur) en toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Het Platform Gehandicaptenbeleid heeft recentelijk zaken aangepakt, zoals het verhogen van het aantal parkeerplaatsen en het verbeteren van de toegankelijkheid bij horeca. Voor de vacature gaat de voorkeur van het Platform Gehandicaptenbeleid uit naar een lid, ervaringsdeskundige op het terrein van slechtziend- of slechthorendheid, dan wel kennis heeft van de vraagstukken die inwoners met deze beperkingen tegenkomen. Meedoen met het platform vraagt een tijdsinvestering van drie tot vier uur per maand, inclusief een maandelijkse vergadering. Een kleine vergoeding wordt geboden.

Wie belangstelling heeft en/of meer informatie wil hebben kan contact opnemen met de voorzitter van het platform: Edwin Steeman, mail: info@pgbc.nl, telefoon: 06 1250 42 19 (alleen 's avonds).