Ryan Dobbelaar (l) en zijn maat Dylan Jihad druk bezig om één van de familie onderkomens op Camping Bakkum af te breken.
Ryan Dobbelaar (l) en zijn maat Dylan Jihad druk bezig om één van de familie onderkomens op Camping Bakkum af te breken. (Foto: Bert Westendorp)

Kampeerseizoen voorbijgevlogen

BAKKUM – Op Kennemerduin Camping Bakkum werd afgelopen zaterdag door Ryan Dobbelaar en zijn maat Dylan Jihad hard gewerkt om een authentiek houten kampeerhuisje met linnen dak, uit ongeveer de jaren zestig, af te breken. Maar zover was het nog niet. Eerst gingen alle spullen uit het huisje om in een gereedstaande oplegger te worden geladen. Daarna volgt het gedemonteerde kampeerhuis.

door Bert Westendorp

Het was inpakken en wegwezen op Camping Bakkum. "Zondag moet alles opgeruimd zijn. Sinds 8 november mogen we hier al niet meer overnachten. Ja dit is altijd een heel werk", vertelt Dylan met een grijns op zijn gezicht. De mannen kennen elkaar al jaren en komen hun hele leven op de camping. Veel familieleden staan eveneens op de camping. "Die huisjes en caravans moeten zondag ook allemaal weg, dus er is nogal wat te doen …"

Op de vraag of de camping bevalt, volgt een eenduidig antwoord. "Het is prima hier. We komen uit Amsterdam. Op de camping is het heerlijk rustig. Corona? Nee daar hebben we hier geen last van gehad." Ook komend jaar staat de hele familie weer op Camping Bakkum. Dat kan vanaf 15 maart. En natuurlijk zijn Ryan en Dylan er dan ook weer bij.

Campingverhalen

Deze winter houdt Camping Bakkum toekomstige en vaste bezoekers warm door campingverhalen van gasten op hun Facebook-pagina te plaatsen. Ben jij of ken jij iemand met een vermakelijk of spannend verhaal, mail naar: info@campingbakkum.nl

Trekkers met oplegger brengen de caravans naar de winteropslag.
Containers met afgeschreven kampeerspullen.