Ralhp Castricum neemt kabouter in ontvangst uit handen van Leo van Schoonhoven.
Ralhp Castricum neemt kabouter in ontvangst uit handen van Leo van Schoonhoven. (Foto: Aart Tóth)

Blij met de Burger-forum kabouter

CASTRICUM - Sinds drie jaar wordt door Fractie Van Schoonhoven/Burger - forum de ‘Burger-forum’ kabouter uitgereikt tijdens de besprekingen rond de jaarlijkse gemeentebegroting. Tijdens de niet al te opwindende besprekingen een klein en grappig hoogtepuntje. Raadleden en wethouders die de kabouter prijs krijgen zijn vereerd met de erkenning dat ze iets opvallends positiefs en baanbrekends hebben gedaan. De prijs wordt zonder aan zien des persoons gedaan en kan in elk politiek kamp terechtkomen.

door Aart Toth

Dit jaar las Leo van Schoonhoven voor uit het juryrapport: "De kabouter gaat dit jaar naar Tino Klein en Ralph Castricum van Forza. Hun idee om een vrijkomend stuk terrein van Vitesse in te zetten voor tijdelijk woningen gekoppeld aan een plan van Vitesse zelf voor naschoolse kinderopvang, wordt door de Burger - forum beweging volgers gezien als creatief en oplossingsgericht. Een opvallend idee dat bij een kleine partij vandaan komt die gericht is op inwoners van onze gemeenschap."

Locatie geschikt

Tegen het idee kan er niets zijn omdat het college zelf enkele weken eerder had aangegeven dat de locatie geschikt zou zijn voor een Europese school van driehoog met een hek er omheen. Dit alternatief voor o.a. zeecontainers bij de Castricummer Werf is daarom heel goed te noemen. Aldus het juryrapport.

Ralph Castricum nam de kabouter in ontvangst. Ralph: "Ik ben blij dat er gezien is dat wij keer op keer met goede en pragmatische en vooral uitvoerbare ideeën komen. Ideeën komen er vooral van niet college partijen. Dus het is leuk dat wij deze erkenning van Burger - forum krijgen. Leo bedankt!"