Kom helpen in de zorg.
Kom helpen in de zorg. (Foto: Pexels.com)

Even geen werk? Kom helpen in de zorg!

(Advertorial)

DEN HELDER - Door het sluiten van cafés en restaurants als gevolg van de coronamaatregelen, zijn veel mensen ongewenst thuis komen te zitten. De horecasector verkeert in zwaar weer. Datzelfde geldt voor de reisbranche, omdat veel mensen tijdelijk niet op vakantie gaan. In de zorg komen we tegelijkertijd handen tekort. Niet alleen in de zorgtaken, maar juist ook de werkzaamheden daarbuiten. Gastheerschap kunnen we in de zorg nu goed gebruiken en daarom komen jouw skills goed van pas!

Ben jij een echte horecatijger óf werk(te) je in het toerisme en wil je wat betekenen voor de zorg? Dat kan! Jij kunt de zorg in Den Helder namelijk tijdelijk versterken. Bij Zorggroep Tellus kan horecapersoneel of personeel uit de toerisme op detacheringsbasis aan de slag als facilitair medewerker (voor de algemene ruimtes of in de appartementen) of als gastheer/gastvrouw. Koninklijke Horeca Nederland (KHN ) ondersteunt dit project en stimuleert haar medewerkers om zich tijdelijk in te zetten in de zorg. Locaties De Lichtboei en De Groene Vecht van Zorggroep Tellus uit Den Helder hebben extra mankracht nodig om het personeel te ondersteunen. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om het begeleiding van en aandacht geven aan de cliënten. Maar je kunt ook denken aan het rondbrengen van maaltijden, het ontvangen van bezoek, het schenken van koffie en thee of schoonmaakactiviteiten. Het aantal uren dat je werkt, varieert per week en wordt in overleg met jou ingepland.

Welke functie?

Past de functie facilitair medewerker in het appartement jou? Als facilitair medewerker (appartementen) ondersteun je in de huishouding bij cliënten in het appartement op één van de locaties. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden, zoals schoonmaken bij de cliënt in het appartement samen met je collega. Als facilitair medewerker van de algemene ruimtes (horecamedewerker) is het verzorgen van een gastvrije omgeving de dagelijkse gang van zaken. Als facilitair medewerker bij Tellus doe je dat ook. Je zorgt ervoor dat de cliënten van de locaties zich thuis voelen. Je gaat onder andere aan de slag met alle voorkomende werkzaamheden ten behoeve van restaurantvoorziening, zoals het schenken van koffie en thee, het rondbrengen van maaltijden en het schoonhouden van de algemene ruimtes. Tenslotte houden de gastvrouwen en -heren zich bezig met het registreren van bezoekers en maken hen wegwijs waar ze naartoe moeten. Daarnaast wijs je bezoekers op de geldende maatregelen en zorg je voor meer veiligheid in de locaties.

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar personeel@zorggroeptellus.nl. Meer informatie over deze functies kun je ook opvragen via eerder genoemd e-mailadres. Kom jij ons team versterken? E-mail ons dan snel!