Jaap Schep met zijn geliefde kaas.
Jaap Schep met zijn geliefde kaas. (Foto: PR )

Westfries Kaashuis breidt assortiment uit met kaaslijn Schep Boerenkaas

SCHAGEN - Nico van der Veen, eigenaar van het Westfries Kaashuis zit niet stil. Naast de verkoop van zijn prachtige boerenkazen is hij constant bezig met uitbreiding van het assortiment. Echte pareltjes mogen niet ontbreken, dus het Westfries Kaashuis heeft vanaf deze maand een mooi duurzame boerenkaaslijn in het assortiment toegevoegd. Boerenkaas van Boerderij Schep, een culinair hoogstandje op het gebied van boerenkazen, is vanaf deze maand te verkrijgen bij Westfries Kaashuis in Schagen.

Deze duurzame boerenkaas past perfect in het al mooie assortiment dat Westfries Kaashuis aan haar klanten biedt. "De kaaswereld staat niet stil, en ik verkoop graag mooie producten. Deze boerenkaas van de familie Schep wordt duurzaam gemaakt, en onderscheidt zich echt van andere kazen. Een goede reden dus om deze kaaslijn exclusief in te kopen voor onze klanten.''


Schep Boerenkaas wordt gemaakt door Jaap Schep, die samen met zijn vrouw Rianne de Wit en kinderen Tim en Eva, Kaasboerderij Schep in Benedenheul runt. Daar maken ze op een duurzame manier boerenkazen, met al hun liefde en passie voor het vak. En met resultaat, want zij hebben al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Leverancier is Intercheese Holland.

Een kijkje achter de schermen

Boerderij Schep beschikt over meerdere locaties. Intercheese Holland legt de focus op de boerderij in Benedenheul. Op deze locatie staan 125 melkkoeien. In totaal heeft boerderij Schep 600 melkkoeien, die van het voorjaar tot oktober buiten grazen. 's Nachts staan de koeien binnen. Het jongvee bestaat uit 470 stuks en is verdeeld over de verschillende locaties.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij zowel Jaap en Rianne als Intercheese Holland hoog in het vaandel. In mei 2019 zijn er op de boerderij ruim 3600 zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor de boerderij zelfvoorzienend is. Daarnaast blijft er energie over, die terug geleverd wordt aan het net. De energie die gebruikt wordt komt dus van de zon, en op een zonnige dag in Bergambacht produceren de zonnepanelen energie voor twee huishoudens gedurende een jaar. Naast de zonnepanelen liggen er ook zonnecollectoren op de daken. Deze zorgen voor het warme water dat gebruikt wordt bij het maken van de kaas en het reinigen van de melkstal. Deze manier van werken past helemaal bij Westfries Kaashuis.

De specialiteiten

De specialiteit van boerderij Schep is de kaas van de boerderij in alle leeftijden. En dan vooral de zestig kilo kazen. Of het nu gaat om de jonge boerenkaas of de overjarige kaas, Jaap Schep weet de proever iedere keer weer te verrassen. Waar het geheim in zit? De kazen worden op een speciale manier gerijpt. Ook staat boerderij Schep bekend om zijn grote wielen. Door de grootte van de wielen wordt de kaas romiger en voller van smaak, waardoor de kwaliteit constant blijft. Nog een reden voor Westfries Kaashuis om de samenwerking met boerderij Schep en Intercheese aan te gaan.

Exclusief te koop

Vanaf deze maand te koop bij Westfries Kaashuis. Schep Boerenkaas, het hele assortiment. Van jong tot oud. Allemaal boerenkazen, duurzaam gemaakt op basis van niet gepasteuriseerde melk en uniek geproduceerd.


Westfries Kaashuis: Molenstraat 26, 1741 GK Schagen. http://www.westfrieskaashuis.nl/