Afbeelding
(Foto: )

Alternatieve ondernemersverkiezing tijdens live podcast ‘Wij in de polder’

SCHAGEN - Vanwege Corona zou er dit jaar geen ondernemersverkiezing plaatsvinden. Er is echter een alternatief gevonden, en dus worden ondernemers uit Schagen en omgeving dit jaar toch erkend voor hun prestaties. Op zondag 13 december aanstaande worden er in Pand Raak drie awards uitgereikt tijdens de live podcast ‘Wij in de polder’ van presentator Jörgen Raymann en performance specialist Benito Doelwijt.

De verkiezing tijdens ‘Wij in de polder’ kan naast de support van de gemeente, ook rekenen op een enthousiaste inbreng van de Ondernemersfederatie Schagen (OFS). Henk van Zanten licht toe. “Toen we benaderd werden konden we niet anders dan meedoen. Juist in deze tijden is het belangrijk om de bedrijven in onze regio een extra steuntje in de rug te geven. Zo’n verkiezing doet dat. Er is aandacht en respect en dat is iets dat ondernemers zeker nu wel kunnen gebruiken.”

Podcast

Het idee voor de podcast en daarmee de ondernemersverkiezing komt uit de koker van presentator Jörgen Raymann en performance specialist Benito Doelwijt, in samenwerking met de zussen Lonneke en Marjolein Deutekom van Pand Raak. “Wij spreken in onze BNR podcast Wij in de toekomst met gasten uit het Nederlandse bedrijfsleven en de politiek over de toekomst van werken en ontwikkelen. Een groot deel van deze toekomst wordt in de polder gecreëerd, vandaar dat wij met het plan kwamen om onze podcast een keer in de polder op te nemen, zegt Benito. “Want soms vergeten we nog wel eens de prachtige bedrijven van buiten de randstad.”

Nomineren

Twee ideeën worden één in het geval van ‘Wij in de polder'. Naast de podcast dus ook een verkiezing met drie awards. Welke dit zijn is te vinden op www.wijindepolder.nl. Hier kan iedereen vanaf vandaag zijn of haar favoriete onderneming uit de gemeente Schagen nomineren door simpelweg een naam achter te laten op de site.

Stemmen

Een jury kiest vervolgens op 27 november in alle drie de categorieën een shortlist. Hierop kan vanaf 1 december, wederom door iedereen, een week lang gestemd worden. Via dezelfde website. Op 13 december worden dan, live, tijdens de podcast de awards uitgereikt. "De podcast en dus ook uitreiking zijn te volgen via een livestream,” legt Lonneke uit. "De opnames vinden in Pand Raak plaats, net als het overhandigen van de awards. Uiteraard alles volledig Corona-proof, op anderhalve meter afstand.”

Afbeelding