Afbeelding
(Foto: Ravioli)

Steven Spielberg ondergedoken in Egmond

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

OPMERKELIJK - Volgens betrouwbare bronnen is Amerikaans regisseur en producent Steven Allan Spielberg (74) ondergedoken in Egmond aan Zee. Voor zijn nieuwste film 'Wake Up Pandemicall' werd een marketingstunt - waarbij het coronavirus werd verzonnen - opeens realiteit. Een opmerkelijk ironische plottwist in deze: zijn film draait nu in een lege bioscoop.

Coronavirus blijkt uit de hand gelopen marketinggrap van de filmregisseur

Onlangs kwam aan het licht dat het deskundige team achter Spielberg computers had gehackt bij de WHO. Zo konden ze een persbericht versturen dat er een nieuw virus was ontdekt: het coronavirus. Een ontslagen werknemer van Spielberg klapt uit de school: ''We wilden eigenlijk direct een mail sturen de volgende dag dat het een grap was, maar toen was het kwaad al geschied. Het virus werd echt. Het verhaal kwam tot leven.''

Kaskraker

Ondanks het feit dat het filmscript inmiddels een angstige realiteit is geworden, geloven de echte Spielberg-fans nog altijd in de goedheid van de regisseur. Ze gaan nog een stapje verder en beweren dat we juist nu in de film zitten die hij wilde maken. ''Het moet een revolutionaire film worden waarbij wij mensen betrokken zijn zonder dat we het weten'', vertelt Marketingstunt-man Henk uit Egmond. Dat is toch niet te filmen?

Let op

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst.

Meer satirisch nieuws van Michel Ranzijn en Ravioli? Zie Rodi.nl/Bergen