Keizerstraat 1972 met rechts Puinbroek Remmers (bron: boek panden Helderse binnenstad in voorbereiding)
Keizerstraat 1972 met rechts Puinbroek Remmers (bron: boek panden Helderse binnenstad in voorbereiding) (Foto: aangeleverd)

LOS Nostalgia

Ben Puinbroek, oprichter van de Helderse speciaalzaak in Philipsproducten, nadien bekend onder de naam 'Puinbroek Remmers', had van jongs af een levendige belangstelling voor techniek. Na de oorlog kwam er veel werk los door de komst van platenwisselaars, wasmachines en centrifuges. Op 1 februari 1959 werd Cock Remmers als medefirmant en veranderde de naam in 'Puinbroek Remmers'. Men kreeg extra werk door de verkoop van TV's en het plaatsen van antennes op daken. Op 27 november 1964 verhuisde het bedrijf, dat inmiddels uit zijn jasje was gegroeid, naar Keizerstraat 10, waar tot dan toe een filiaal van Albert Heijn gevestigd was. Na het overlijden van Ben Puinbroek in 1967 werd de zaak onder dezelfde naam voortgezet door Cock Remmers, die later werd geassisteerd door Cees Schoot. Hij nam de zaak nadien over en zette deze samen met zijn vrouw en zoon voort. Men hoort andere de stemmen van Frans Kramer en Cees Schoot.

In het tweede uur een interview met Peter Wijnands. Het was afgelopen zondag 22 november 40 jaar geleden dat de nieuwe studio van Radio Omroep Noorderhaven (RON) werd geopend. Voordien had de omroep de zijgevel van de personeelsflat tot haar beschikking waarin een kantoor annex vergaderruimte plus studio in was ingericht. Peter Wijnants was als parttimer aangesteld en krijgt in het tweede uur de microfoon uitgereikt.

‘Den Helder November 1920' is een bloemlezing, eveneens in het tweede uur van Nostalgia. Eén van de toenmalige onderwerpen betrof het verhaal van de explicateur Albert Boelens, die de nog geluidloze films mondeling van tekst voorzag dat zich op het witte doek van bioscoop 't Urkertje aan de Spoorgracht afspeelde. In de Verenigde Staten was een nieuwe dansvorm ontstaan waar het orkest van Paul Whiteman met de millionsellers ‘Whispering' en ‘The Japanse Sandman' weken lang de toenmalige Amerikaanse hitlijsten aanvoerde. Zondag 29 november 12.05 -15.00 uur.

22 november 1980 Opening Radio Omroep Noorderhaven. Presentatrices Els Zuiderduin en Lydia Witvoet, technicus Hans van der Bij en coördinator Peter Wijnants.