Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen.
Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen. (Foto: aangeleverd)

Gratis Nek-Rug-Check bij Stringer Chiropractic in Alkmaar

ALKMAAR - Twee miljoen mensen kampen met (chronische) rug- en nekklachten. Grofweg driekwart van de Nederlanders krijgt ooit rug- of nekklachten – dat zijn er zo’n 12,8 miljoen! In 2018 waren er ruim 600.000 nieuwe gevallen van lage rugpijn, de meest voorkomende klacht.

Chiropractie activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daarvoor gebruikt de chiropractor zijn kennis over spieren, spierspanning en 'lichaamsstress': het lijf dat uit zelfbescherming blokkeert en op slot schiet, mensen ervaren dat in de lage rug vaak als spit. Stress is er in allerlei vormen, 24 uur per dag zeven dagen in de week: biochemisch, fysiek, emotioneel. Vooral fysiek is de laatste tijd, door het vele thuiswerken, zeer zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de 'corona-nek' door het werken aan de keukentafel.

Wordt steeds gezonder

Een kwart van de Nederlanders gaat regelmatig naar de chiropractor, een gezondheidszorg zonder medicijnen of operaties. Chiropractie is vooral bekend als bewezen methode tegen een groot aantal pijnklachten. Maar chiropractie voorkomt ook dat je weer klachten krijgt. Als de communicatie tussen lichaam en hersenen niet optimaal is, door blokkades in de wervelkolom, kan het zelf herstellend vermogen van het lichaam verminderen. Hierdoor kunnen allerlei klachten als hoofd-, nek- en rugpijn ontstaan.

GRATIS Nek-Rug-Check

Als jij wilt zien hoe je duurzaam kunt investeren in je gezondheid, maak dan een afspraak voor een gratis Nek-Rug-Check op 5 december. Dan geven de chiropractors van Stringer een persoonlijk plan voor jouw gezondheid. Kijk op www.stringerchiropractie.nl/nek-rug-check of bel 085-8770165