Onder andere Jan en Diana Jonkheer ontvingen een speciaal kerstpakket.
Onder andere Jan en Diana Jonkheer ontvingen een speciaal kerstpakket. (Foto: Ed Bausch)

Trefpunt bezorgt kerstpakketten

HEILOO - Namens het Nationaal Ouderenfonds en het Trefpunt bezorgde vrijwilliger Theo Velseboer vorige week bij meerdere adressen een leuk kerstpakket. In een heus kerstpak, gewapend met een geluidsbox waaruit vrolijke Jinglebells klonk en met een stevige klingelbel in de hand verraste hij menigeen aan de voordeur.

'Mensen nu op andere manieren ondersteunen'

Door ED BAUSCH

Zo ook bij Jan en Diana Jonkheer. Jan was lang vrijwilliger bij het Trefpunt en allerlei andere instanties, maar moet het nu rustiger aandoen. Theo Velseboer zie je zijn 75 jaar niet aan, zo gedreven is hij bezig met zijn route. “Ik verleen graag algemene hand- en spandiensten aan het Trefpunt. Theo is ook voorloper bij uitvaarten en onderhoud het kerkhof. “Ik was een tijdje zelf ziek, maar nu weer helemaal in de running.” Zijn werk wordt enorm gewaardeerd.

Anders dan anders

Andere jaren kon het Trefpunt namens het Nationaal Ouderenfonds aan een groep ouderen een diner aanbieden. Zoals overal is dit jaar alles anders. Wanda Vasbinder is als coördinator cursussen en activiteiten met haar Trefpunt-collega’s steeds aan het bedenken hoe de diverse bezoekers van het wijkcentrum toch aandacht kunnen krijgen. “Want het is voor velen een buitengewoon lastige tijd. Die aandacht is nu extra hard nodig, maar we moeten het op andere manieren dan anders voor elkaar zien te krijgen.”

Extra inloopspreekuur

Dat lijkt hen aardig te lukken. Het pand is dicht voor groepsactiviteiten, maar voor dringende hulpvragen en ondersteuning gaan de deuren van het Trefpunt wel open. Bijvoorbeeld de activiteit 'Rouw bij verlies van een partner of dierbare' gaat wel door. Of als er andere zaken spelen, waar wij als eerste bij behulpzaam kunnen zijn. Daarom hebben we ook een extra inloopspreekuur ingesteld op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.30 uur.”

Wandelen, schrijven, telefoonklets

Verder is er nu het ‘Wandelcontact’. Het Trefpunt vormt duo’s met klanten die elkaar goed liggen qua afstand en tempo en zo veilig kunnen wandelen en praten. Heel goed valt ook het initiatief voor de ‘Schrijfclub’. Iedereen van 8-100 kan bijdragen aan een verhalenbundel en men krijgt deze dan eens in de twee weken thuisgestuurd, met de opdracht voor een nieuw verhaal. De bundels gaan ook naar de bewoners van zorginstellingen. De ‘Telefoonklets’ is ook een nieuwe activiteit in het aanbod van het Trefpunt.


Meer weten? Het Trefpunt is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 072-5331297. Mailen kan natuurlijk ook, via info@trefpuntheiloo.nl.