Alles onder één dak bij Renses Automobielbedrijven
Alles onder één dak bij Renses Automobielbedrijven (Foto: Aangeleverd)

Alle elektrische types onder één dak

REGIO - Aan de A9 gelegen begint een verrassend verhaal. Getrokken door het grote LED-scherm, vraag ik me al tijden af wat er nu toch te doen is op deze mooie, maar nog wat eenzame locatie.

Rechtsaf bij het AZ-stadion, weg uitrijden en hup daar ben ik, na even zoeken, waar ik moet zijn. Met de vraag 'Ik wil graag elektrisch gaan rijden, wat zijn de mogelijkheden?', begint het gesprek met Sven Erik van Opstal.

Ik moet met de billen bloot, want in plaats van vragen stellen aan de verkoper stelt hij mij de vragen. Als ZZP-journalist ben ik inderdaad toe aan elektrisch rijden. Want wie wil er nu een fossiel zijn?

Na fiscale voordelen besproken te hebben, stel ik toch maar eens een vraag. Want welk merk kan ik hier kopen? Sven Erik geeft aan dat ze werken vanuit de wens van de klant. Wat betekent dit voor mij? "Nou ja, gewoon dat ik kan vertellen wat ik wil en daarna de verschillende merken mag testen."

Besparingen

"Het gaat allemaal erg snel, maar ik word heel blij van alle besparingen voor mij, zowel zakelijk als privé. En eigenlijk is kiezen toch makkelijker dan je denkt: voor mij een nieuwe Hyundai Kona met 4% bijtelling van december 2019. Dat scheelt toch weer met een model van dit jaar, die hebben 8% bijtelling en volgend jaar zelfs 12%."

Bel Renses

Zakelijk een auto kopen? "Mijn advies: bel Sven Erik of een van de andere verkopers bij Renses. Goed advies en volop keuze. Renses Alkmaar, Parelweg 11, Alkmaar; tel. 072-2020194 of info@renses-online.nl"