Gift voor Dierentehuis Kennemerland.
Gift voor Dierentehuis Kennemerland. (Foto: aangeleverd)

Dierentehuis Kennemerland ontvangt gift

KENNEMERLAND - Elk jaar mag de Rabobank Haarlem-IJmond een cheque uitdelen aan een vereniging of stichting naar keuze. Ledenraadslid Elize Nouwens heeft haar keuze dit jaar op Dierentehuis Kennemerland laten vallen. Recentelijk ontving het dierentehuis dankbaar de cheque ter waarde van 1000 euro.

Steun financieel

De keuze viel op Dierentehuis Kennemerland, omdat door corona het pension voor honden en katten veel minder bezet is geweest dan in andere jaren. "Helaas is het aantal zwerfdieren dat moest worden opgevangen dit jaar niet gedaald", aldus een woordvoerster van het dierentehuis. "Veel zwerfdieren hebben lange tijd nodig om zo gezond te worden dat het asiel op zoek kan gaan naar een nieuwe baas. De dierenarts is dan ook een van de grootste kostenposten."

Alle geplaatste katten (ook kittens) worden op kosten van dierentehuis Kennemerland gecastreerd of gesteriliseerd. "Wij zien het als onze maatschappelijke taak om het kattenoverschot in Nederland een halt toe te roepen. Een groot aantal honden wordt ook door ons ‘geholpen’ om ze een ellendig leven als fokteef te besparen of om ongewenst gedrag bij reuen te verminderen of te voorkomen."

Dierentehuis Kennemerland vangt per jaar zo'n 700 dieren (honden, katten en konijnen) op. Bijdragen zijn welkom via IBAN NL11 RABO 0326 3130 95 t.n.v. Dierentehuis Kennemerland.