Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

RTV80/Kerkradio tijdens Kerst 2020

EGMOND AAN ZEE - In deze lockdown-periode en de viering van Kerstmis verzorgt RTV80/Kerkradio een tweetal uitzendingen, op kerstavond en eerste kerstdag.

In deze uitzendingen wordt aandacht besteed aan het “Festival van 9 lessen en liederen”. Het programma vindt zijn oorsprong in Engeland, het bisdom Truro, in 1880. In het leven geroepen om de mensen tijdens de Kerst uit de kroeg en in de kerken te krijgen. Het is een dienst geworden waarin het verhaal van de val van de mensheid, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus wordt verteld in 9 korte bijbellezingen, afgewisseld met het zingen van kerstliederen.

Ook via rtv80.nl/radio/live te beluisteren

Meertalig

Het programma begint traditiegetrouw met het Once in Royal David's City en eindigt met een Welsh Kerstwens. De liederen zijn zowel in het Nederlands als Engels, Duits en Frans. De radiouitzending is donderdagavond 24 december 9 uur en vrijdagmorgen 25 december 8 uur. RTV80 is in Bergen, Egmond en Schoorl via de kabel analoog te ontvangen op FM 96.5 en digitaal op kanaal 784. In de ether is RTV80 te ontvangen op FM 105.9.

Wereldwijd via de site rtv80.nl/radio/live