Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Steun voor initiatieven van horecaondernemers en winkeliers

GEMEENTE BERGEN - Nu horecaondernemers geen gasten meer mogen ontvangen en veel winkeliers hun deuren moeten sluiten vanwege de corona-maatregelen, zien we nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Een voorbeeld daarvan is www.horecabergen.nl. Een site met daarop alle restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl (BES). Handig om snel alle aanbiedingen (voor Kerst) te bekijken of een bestelling te plaatsen bij je favoriete restaurant. Een driegangenmenu thuis laten bezorgen is inmiddels de normaalste zaak van de wereld.

Samen voor lokaal

Ook onze lokale winkeliers zitten niet bij de pakken neer. De meesten bezorgen nu ook thuis, wat inhoudt dat je gewoon online bij ze kunt winkelen via hun website of Facebook. De hoop is dat ze gesteund worden door de lokale bevolking. Van je vrienden (lees plaatsgenoten) moet je het hebben. Loyaliteit kan tijdens deze crisis geen kwaad. Het helpt ondernemers overeind houden. Dat is goed voor ondernemers, dat is goed voor inwoners, dat is goed voor het behoud van de voorzieningen voor iedereen.

Gemeente Bergen denkt er net zo over. Zij roept inwoners met een advertentie in deze krant en een Facebookcampagne op BESlokaal op om lokale horecaondernemers en lokale winkeliers te steunen waar het kan. ‘Samen voor lokaal’ is de boodschap. Een mooie gedachte voor onder de kerstboom.