Afbeelding
(Foto: Archief Rodi Media)

In contact met jongeren en ouderen

GEMEENTE - “In het voorjaar was het toch wel anders”, zegt Andrea Landman. De directeur van de gemeentelijke stichting Welzijn doet er met haar medewerkers en vrijwilligers alles aan om de jongeren en ouderen in de verschillende kernen niet uit het oog te verliezen. “Wie we kennen zoeken we op, thuis of op straat. Om te kijken hoe het gaat, wat we kunnen doen. Maar we hebben zorgen over de jongeren en ouderen die we nog niet kennen en die nu wellicht moeilijkheden ondervinden. Nu de jongerencentra in de gemeente dicht zijn zoeken onze jongerenwerkers waar mogelijk online contact en maken afspraken op straat. Veel jongeren zijn bovendien hun baantjes kwijt. Dit is een hele rare tijd. We proberen onszelf ook zichtbaar te houden voor onze doelgroepen. Het is zo zonde, want we waren echt goed aan de slag.”

DOOR: ED BAUSCH

Van Camperduin tot Egmond-Binnen

De cliëntondersteuners gaan nu waar mogelijk en 1 op 1 naar de inwoners toe, de jongeren en ouderen die extra aandacht nodig hebben. De maatjes blijven gaan. "We hebben veel geleerd van de eerste golf en veel van de toen gemaakte structuren zijn nu weer toepasbaar. Maar het duurt nu gewoon lang en het is een andere tijd van het jaar. Onze huiskamers her en der zijn nu ook dicht en het zijn juist de dagen dat iedereen extra aandacht nodig heeft. We hebben nu wel iedere ochtend telefonisch spreekuur van 09.00-13.00 uur, maar het open inloopspreekuur kan nu niet.” Stichting Welzijn heeft een groot gebied, van Camperduin tot Egmond Binnen. "We hebben twee jongerenwerkers per kern en zij proberen echt in de week tussen kerst en oud en nieuw overal hun contacten te onderhouden.”

Met 22 medewerkers en 450 vrijwilligers steeds in contact met jongeren en ouderen

Word vrijwilliger

Andrea doet ook een oproep: word vrijwilliger bij ons, voor het maatjesproject, voor de boodschappendienst of andere dingen. Kijk op www.welzijnbergen.nl of bel 072 5095267.


Het telefoonnummer is ook voor alle andere vragen